ERDOGAN: Ne poštujem odluku suda o Tviteru!

- Naravno da moramo sprovesti odluku Ustavnog suda, ali ja je ne poštujem - rekao je Erdogan i dodao da su njihove nacionalne vrednosti pogažene

  • 12

Turski premijer Redžep Tajip Erdogan kritikovao je danas odluku Ustavnog suda da ukine zabranu pristupa Tviteru koju je on ranije naložio.

- Naravno moramo sprovesti odluku Ustavnog suda, ali ja je ne poštujem - izjavio je Erdogan novinarima pred polazak na put za Azerbejdžan.

On je takođe ocenio da odluka suda krši nacionalne vrednosti njegove zemlje.

- Naše nacionalne, moralne vrednosti su pogažene. A ipak je to jasno, uključujući i uvrede upućene premijeru i ministrima - rekao je Erdogan.

Najviša turska sudska instanca je ocenila ilegalnom zabranu pristupa društvenoj mreži Tviter koju je dve nedelje ranije naložla islamistička konzervativna turska vlada, i navela da je to kršenje slobode izražavanja.

Turska uprava za telekomunikacije je blokirala pristup Tviteru u noći od 20. do 21. marta po nalogu Erdogana koji je bio besan zbog objavljivanja preko interneta snimljenih telefonskih razgovora gde se pokazuje njegova umešanost u skandal za korpupciju.

Ta odluka je izazvala čitavu lavinu kritika u Turskoj i u inostranstvu uz osudu turskih vlasti da su autoritarne.

Erdogan je zabranio i pristup Jutjubu.

Uprkos zabrani, mnogi građani Turske, uključujući i predsednika Abdulaha Gula, našli su načina da zaobiđu blokadu i da koriste zabranjene društvene mreže.

(Telegraf.rs/ Beta,AFP)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Biske

    4. april 2014 | 11:11

    Htio bi da bude pravi diktator ali je preblizu Evrope da bi pravio ortodoksnu islamsku drzavu. I bas me zanima zašto islamskim vrijednostima u 21 vijeku smeta sloboda govora a pogotovo Twiter. Još bih volio znati da li je u svojoj kući zabranio Twiter:).

  • YugoBosnjak

    4. april 2014 | 11:32

    Sve je to igra macke i misa,kada sultan Erdogan bude htio da se nesto ukine to ce i biti ,samo im je dao do znanja da se previse ne exponiraju preko drustvenih mreza da ih nebi pojeo mrak..Bravo sultane Erdogan ,samo tako nastavite..cvrsto..

  • Ohrid mk

    4. april 2014 | 11:37

    Aj on lud,a oni sto su glasali jos ludjii tako da turska nije za evropu i bolje nek se drze dalje od nas dosta nam je ih bilo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA