Lukašenko: Vestervele, bolje biti diktator nego gej

Predsednik Belorusije okomio se na šefa nemačke diplomatije, koji ga je optužio za diktaturu

  • 0

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko smatra da su sankcije koje je Evropska unija nametnula toj zemlji "apsolutna histerija". On je posebno oštro govorio o šefovima diplomatija Poljske i Nemačke, Sikorskom i Vesterveleu. Šefu nemačke diplomatije Lukašenko je poručio da je "bolje biti diktator nego gej". Diplomatski odnosi Belorusije i članica EU trenutno su veoma loši.

- Što se tiče Vestervelea i njegove galame o diktaturi (u Belorusiji), odmah sam pomislio da je bolje biti diktator nego gej - poručio je Lukašenko, i podsetio da su 40-ih godina prošlog veka zbog politike Nemačke stradale mnoge zemlje, uključujući i Belorusiju.

- Zato nije na njima da oni nas prekoravaju zbog diktature - rekao je beloruski predsednik, i dodao - Još niste položili račun za to.

Lukašenko je, kritikujući sankcije EU, rekao da one predstavljaju "apsolutnu histeriju" i da će Belorusija oštro odgovoriti na takav potez. Govoreći o šefu poljske diplomatije Radoslavu Sikorskom, predsednik Belorusije je rekao da ta zemlja ima pretenzije na teritoriju Belorusije.

- Karte su tamo već nacrtane do Minska. Jasno je da treba te crteže podržavati i opravdavati - rekao je Lukašenko, dodajući da Poljaci ne poistovećuju sebe sa takvom politikom.

Belorusija je prošle nedelje opozvala svoje ambasadore iz Brisela i Varšave u znak protesta zbog novih sankcija nametnutih beloruskim zvaničnicima, a države EU su zatim povukle svoje ambasadore iz Minska.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA