U Crnoj Gori za glas biračima daju i do 100 evra!

Objavljen je transkript audio-snimaka koji, navodno, pokazuje da aktivista DPS-a dogovara kupovinu ličnih karata, pred lokalne izbore u Podgorici

  • 3

Podgorički dnevni list Dan objavio je transkript audio-snimka koji navodno pokazuje da aktivista Demokratske partije socijalista, Predrag Vasović, pred lokalne izbore u Podgorici dogovara kupovinu ličnih karata.

Snimak, kako tvrde, otkriva da Vasović za račun DPS-a ugovara kupovinu ličnih karata, kao i da traži da mu se prvo dostavi matični broj da bi se u stranačkoj bazi podataka proverilo da li ta osoba ima pravo glasa.

Vasović, navodno, razgovara sa jednom osobom, koja se predstavila i pitala da li može da proda nekoliko ličnih karata i koliko novca će dobiti za to.

Tokom razgovora, kako piše Dan, Vasović i sam konstatuje da je ugovoreni posao krivično delo, i kaže da će isplata novca za otkupljene lične karte biti izvršena na dan izbora.

On je kazao da je DPS u protekloj godini za lične karte plaćao 90 evra, ali obećava da će se potruditi da cifra bude što veća, piše list.

Lokalni izbori u 12 crnogorskih opšstina, među kojima je i Podgorica, biće održani 25. maja.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA