• 19

Vučić: Kresanje javnog sektora, agresivno jačanje privatnog

- To znači da ćemo voditi politiku dobru za mlade generacije, a koja nije dobra za budući rezultat naše stranke na nekim narednim izborima - rekao je lider SNS-a

  • 19

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je da će nova vlada biti formirana u najkraćem roku, i da će njen zadatak biti sprovođenje strukturnih reformi.

To znači da ćemo voditi politiku dobru za mlade generacije, a koja nije dobra za budući rezultat naše stranke na nekim narednim izborima, rekao je Vučić posle sednice Predsedništva SNS o formiranju buduće vlade.

Pred Vladom su ozbiljni zadaci, slede dramatične uštede u javnom sektoru i agresivno jačanje privatnog sektora.

Privatni sektor ćemo podići dramatično, a u programu buduće vlade biće tri dela strukturnih reformi.

Foto: Tanjug/Danilo Peternek

Foto: Tanjug/Danilo Peternek

To podrazumeva da do kraja juna budu doneti svi najvažniji reformski zakoni, poput zakona o radu, stečaju, privatizaciji, osiguranju, planiranju i gradnji, kacelariji za brze odgovore, kao i 13 zakona iz oblasti pravosuđa.

Drugi deo strukturalnih reformi biće rešavanje problema u preduzećima u restrukturiranju, što podrazumeva da ćemo dovesti investitore gde god to bude moguće, s treća oblast, u kojoj se očekuju najveće promene, je dramatična promena odnosa i ponašanja svega što se zbiva u javnim preduzećima.

Gde god se pokaže da rukovodeće strukture u tiom preduzećima nisu sposobne ići će se u pruivatizaciju, biće dramatičnih smanjenja broja zaposlenih, jer hoćemo da da izgradimo zdravu i dobru privredu koja će našoj deci obezbediti budućnost, naveo je Vučić.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Za narednu sedmicu najavio je razgovare sa svim relevantnim političkim učesnicima u Srbiji, a razgovaraće se pre svega o planu i programu vlade i o tome šta je neophodno da se uradi.

Istakavši da će što su obećali biti i ispunjeno, Vučić je dodao da to ne znači med i mleko već podrazumeva teške reforme.

- Nama su potrebne reforme i na troškovnoj strani budžeta uslediće dramatične uštede, pri tome govorim o svemu što ljude sa pravom iritira, o tome da na dnevnice u javnim preduzećeima potrošimo 40 miliona evra, ali obećavam da ništa više neće biti kao što je bilo - izjaviol je Vučić.

(Telegraf.rs / Tanjuh)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cone

    Srbi ko Srbi, ne moze covek da ugodi sta god radio! Vi kapirate da negde mora da se ustedi i da se krati, da bi neka druga grana procvetala, uvek se islo po redu, i drugacije ne moze, Recimo ja radim u parking servisu preko omladinske, 83din sat, kao inkasant, naplacujem parking iz kucice, dok stalni radnici imaju plate 60 hiljada, i koriste nas omladince zato sto smo u bukvalnom smislu jeftina radna snaga, a inkasanata fali, a u Sava Centru( inace sediste PS-a) po njih 3-4 radi jedan posao, a to su sve ljudi preko veze ili koji platili par hiljada evra za posao. Tako da ako se utvrdilo da ima viska bespotrebnih radnika, treba da najure!

  • Raša

    Koji privatni sektor? Onaj koji podiže kredite koje kada propadnu plaća država ili distributere uvozne robe? U Srbiji ne postoji privatni sektor. Živimo od kredita i uvezene robe koju plaćamo novcem od kredita.

  • G-Man

    A sta su ocekivali svi isprani mozgici koji su glasali za njega..... Sve ce da sredi, ima da zivimo ko u Norveskoj..... Bolidi... Ima da vas krese zajedno sa nama.....

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima