Vučić: Kresanje javnog sektora, agresivno jačanje privatnog

- To znači da ćemo voditi politiku dobru za mlade generacije, a koja nije dobra za budući rezultat naše stranke na nekim narednim izborima - rekao je lider SNS-a

  • 19

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je da će nova vlada biti formirana u najkraćem roku, i da će njen zadatak biti sprovođenje strukturnih reformi.

To znači da ćemo voditi politiku dobru za mlade generacije, a koja nije dobra za budući rezultat naše stranke na nekim narednim izborima, rekao je Vučić posle sednice Predsedništva SNS o formiranju buduće vlade.

Pred Vladom su ozbiljni zadaci, slede dramatične uštede u javnom sektoru i agresivno jačanje privatnog sektora.

Privatni sektor ćemo podići dramatično, a u programu buduće vlade biće tri dela strukturnih reformi.

To podrazumeva da do kraja juna budu doneti svi najvažniji reformski zakoni, poput zakona o radu, stečaju, privatizaciji, osiguranju, planiranju i gradnji, kacelariji za brze odgovore, kao i 13 zakona iz oblasti pravosuđa.

Drugi deo strukturalnih reformi biće rešavanje problema u preduzećima u restrukturiranju, što podrazumeva da ćemo dovesti investitore gde god to bude moguće, s treća oblast, u kojoj se očekuju najveće promene, je dramatična promena odnosa i ponašanja svega što se zbiva u javnim preduzećima.

Gde god se pokaže da rukovodeće strukture u tiom preduzećima nisu sposobne ići će se u pruivatizaciju, biće dramatičnih smanjenja broja zaposlenih, jer hoćemo da da izgradimo zdravu i dobru privredu koja će našoj deci obezbediti budućnost, naveo je Vučić.

Za narednu sedmicu najavio je razgovare sa svim relevantnim političkim učesnicima u Srbiji, a razgovaraće se pre svega o planu i programu vlade i o tome šta je neophodno da se uradi.

Istakavši da će što su obećali biti i ispunjeno, Vučić je dodao da to ne znači med i mleko već podrazumeva teške reforme.

- Nama su potrebne reforme i na troškovnoj strani budžeta uslediće dramatične uštede, pri tome govorim o svemu što ljude sa pravom iritira, o tome da na dnevnice u javnim preduzećeima potrošimo 40 miliona evra, ali obećavam da ništa više neće biti kao što je bilo - izjaviol je Vučić.

(Telegraf.rs / Tanjuh)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zemunac

    5. april 2014 | 13:37

    To "agresivno jačanje" privatnog sektora me i plaši. To su strani investitori koji nam pišu Zakon o radu i, uz nesebičnu podršku naše vlade i sindikata, porobljavaju Srbiju. Zašto neka Nemačka firma ne bi plaćala radni sat (u Srbiji) 5 eura (u Nemačkoj je minimalna cena 8.5) nego svoj dolazak uslovljava cenom od jednog eura? Ne smete da se razbolite jer ćete primiti duplo manju platu (iako su vam rashodi uvećani zbog lekova, pojačane ishrane...), na godišnji odmor zaboravite, prekovremeni rad vam se neće plaćati (a vi se žalite - ako smete), radno vreme nije definisano...Vi živite da biste radili i vašem robovlasniku doneli što veću dobit. Promovisaće se volonterski rad (jedini razlog je taj što privatnika ništa ne košta a posao se uradi) i to će biti najvažnija stavka u vašem CV - spremnost da radite za džabe. Verovatno je to ono što će biti dobro mladoj generaciji. Ili "prva šansa" kada bi trebalo da budete presrećni što ćete se, po završetku studija, zaposliti u velikoj kompaniji (kao što je npr. NIS) za platu (ili kako već da se to nazove) od 20.000 dinara. To vam nudi nova vlada - gubitak ljudskog dostojanstva, dvanaestočasovno radno vreme šest dana u nedelji pa, dokle izdržite. I jedan savet Vučiću - nema potrebe menjati penzioni sistem jer pod ovim uslovima će retko ko i da doživi penziju.

  • Niko bitan™

    5. april 2014 | 14:24

    Bravo Vucko. Udari jos koji porez na porez. Mislim glupo je, jos narod nije poceo da pase!

  • Pera

    5. april 2014 | 14:39

    Sada ćete da vidite kako Vučko agresivno kreše.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA