Grafit na kome Albanac odseca glavu Srbinu iscrtan u Orahovcu (FOTO)

Na jednoj od kuća u srpskom delu Orahovca na Kosovu i Metohiji, pojavili su se preteći i vulgarni grafiti, a na jednom od njih Albanac odseca glavu Srbinu

  • 59

U srpskom delu Orahovca sinoć su između 20 i 22 časa ispisane preteće i vulgarne poruke na zidovima kuća Jovice Nedeljkovića, Dragana Nikolića, Živka Grkovića, Nedeljka Grkovića i Todora Krstića.

Tako je na jednoj od njih osvanuo crtež na kome Albanac odseca glavu Srbinu. Ove kuće su prazne jer su njihovi vlasnici napustili svoje domove. Preteće poruke su uznemirile preostalih 350 Srba, koji i posle 15 godina žive u getu koncentrisanom u dve ulice oko srpske pravoslavne crkve.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju oštro osuđuje "poslednji u nizu pritisaka na srpsko stanovništvo" i poziva "nadležne da stanu na put uznemiravanju i zastrašivanju srpskog stanovništva" i da obezbede miran i bezbedan život za sve žitelje Orahovca i Pokrajine.

- To je jasna poruka preostalim Srbima iz Orahovca da se isele, a da oni koji su već otišli ne treba da se vraćaju - navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloš NS

    6. april 2014 | 00:50

    Ma zabole EU za nas , sve više shvataju da su ih Ameri navukli i stvorili muslimansku državu koja se extremno širi na prostoru evrope., nama na grbači. Sada je samo pitanje dana kada će to da shvate i kada će extremisti ući u sukob sa katolicima? Dok se to nedesi ugasili smo mi ,Makedonci i Crnogorci osim ako se neujedinimo protiv Šiptara i ideje velike albanije!

  • Filip Todorovic

    6. april 2014 | 00:23

    Gde je sad EU da osudi ovo i reaguje

  • Boki

    6. april 2014 | 00:28

    Jedva cekam taj momenat nadam se da cu dozivjeti..........

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA