Bivši pripadnik "Crvenih beretki" osuđen na 13 godina robije!

Rajko Pantelinac iz Subotice, nekadašnji pripadnik "crvenih beretki" osuđen je pred Specijalnim sudom u Beogradu na 13 godina zatvora

  • 3

Rajko Pantelinac iz Subotice, nekadašnji pripadnik "Crvenih beretki" osuđen je pred Specijalnim sudom u Beogradu na 13 godina zatvora zbog toga sto je organizovao kriminalnu grupu koja je pokusala da ubije ruskog biznismena na Kipru.

Na po 11 i po godina zatvora, osuđeni su pripadnici grupe Radovan Galetin i Rasko Mijailovic, sa dve i po godine kažnjem je Pera Đurić, a sa dve godine zatvora Mladen Đukić. Istom presudom, Jovica Radosavljević i Dušan Obrenović osuđeni su na po godinu i osam meseci zatvora.

Sudsko veće ukinulo je pritvor Rašku Mijailoviću, dok je vođi grupe on produžen.

Članovi grupe Rajka Pantelinca, kako je dokazamo, pokušali su 30. maja 2011. godine da ubiju ruskog biznismena Dmitrija Loginova, koji je preživeo tri neuspela atentata, ali je ostao invalid.

Prilikom trećeg pokušaja, osuđeni su navodno postavili veliku količinu eksploziva u jednoj torbi na plaži i aktivirali ga kada je Rus prolazio. Navodno, za ubistvo Loginova, angažovao ih je krajem 2010. izvesni Bogdan, koji je Pantelinca pozvao na Kipar i pokazao mu metu.

Rekao mu je da je reč o Ukrajincu koji živi u Rusiji i koji ga je prevario za veliki novac. Međutim, kako je Loginov preživeo napad, Pantelinac nije dobio obećanu nagradu od Bogdana. Opasna kriminalna grupa, uhapšena je krajem maja 2012. godine, kada su njeni pripadnici planirali da otmu dva kamiona valjaonice Sevojno, sa robom upućenom za Ukrajinu.

Prilikom hapšenja, policija je pronašla i vatreno oružje, kao i lisice i ašov, pa se pretpostavljalo da su osujećeni u nameri da vozače ubiju, a njihova tela zakopaju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA