VRAĆA SE NA PRAVI PUT: Američki nadbiskup prodaje vilu od 2,2 miliona dolara! (VIDEO)

- Odlučio sam da prodam kuću u Hejberšamu i novac od te prodaje doniram za potrebe katoličke zajednice - izjavio je nadbiskup iz Atlante Vilton Gregori, koji se početkom nedelje javno izvinio zbog izgradnje rezidencije površine od čak 560 kvadratnih metara

  • 2

Nadbiskup iz Atlante Vilton Gregori, koji se "proslavio" kad je javnost nedavno doznala da živi u vili vrednoj čak 2,2 miliona dolara, objavio je danas da će se iseliti iz te luksuzne rezidencije kako bi umirio besne vernike svoje nadbiskupije.

Gregori je odluku o prodaji vile, u kojoj živi tek tri meseca, doneo nakon sastanka sa članovima nekoliko crkvenih saveta, održanog iza zatvorenih vrata u sedištu nadbiskupije severno od Atlante.

Nadbiskup se početkom nedelje javno izvinio zbog izgradnje rezidencije površine od čak 560 kvadratnih metara, najavivši da će se iz nje iseliti početkom maja.

- Odlučio sam da prodam kuću u Hejberšamu i novac od te prodaje doniram za potrebe katoličke zajednice - izjavio je Gregori nakon završetka sastanka.

Grupa vernika iz Gregorijeve nadbiskupije još od januara traži od njega da proda vilu u kojoj živi, u skladu sa principima štednje koje je sveštenstvu naložio papa Franja.

Izgradnju vile je omogućila donacija bratanca Margaret Mičel, autorke romana "Prohujalo s vihorom", Džozefa Mičela. On je umro 2011. godine, ostavivši nabiskupiji u Atlanti imovinu vrednu više od 15 miliona dolara, a u njegovom testamentu je pisalo da se novac od prodaje iskoristi u "opšte verske i humanitarne svrhe".

Nadbiskupija je zatim poklonila 7,5 miliona dolara katedrali, čiji su čelnici kupili kuću u kojoj je nadbiskup Gregori ranije živeo, kako bi u nju preselili svoje sveštenike.

Gregori je nakon toga demolirao staru Mičelovu kuću i umesto nje izgradio luksuznu vilu. U njoj se, između ostalog, nalazi soba sa sefom, odlično opremljena kuhinja, lift, privatna i poslovna kancelarija i dve trpezarije.

Arhitekte su u početku planirali da izgrade i vinski podrum i da u foaje stave antikni luster, ali se kasnije odustalo od tih planova.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srba

    6. april 2014 | 11:49

    Jos samo dečkića da nadje i pravo u raj!

  • Rey

    6. april 2014 | 13:06

    Zamislite posle par razgovora u biskupiji on je resio da proda kucu i pokloni svoje pare onima od koih je i uzeo alal im .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA