ZARAĐUJU NA MRTVIMA: Slali virus ptičjeg gripa u kovertama!

Italijanska policija i tužilaštvo utvrdili su da farmaceutska industrija i zdravstveni mešetari šalju s kontinenta na kontinent viruse bolesti kao što je ptičji grip u neadresiranim i beznačajnim kovertama zarađujući tako ogromne svote novca

  • 4

Skandalozna tvrdnja da se virusi bolesti kao što je ptičji grip šalju s kontinenta na kontinent, u neadresiranim i beznačajnim kovertama, čime se krše svi sigurnosni standardi obišla je ceo svet.

Italijanska policija i tužilaštvo već neko vreme istražuju biznis u kojem koordinirano sarađuju farmaceutska industrija i zdravstveni mešetari, privređujući na taj način sebi veliku zaradu, piše rimski L'Espresso.

Amerikanci su, međutim, pronašli prve dokaze o ovome pre više od 10 godina kada su ulovili čoveka koji je uvozio virus u SAD iz Saudijske Arabije. Potom su dobili i svedočenje Paola Kandolija, bivšeg italijanskog menedžera Meriala, veterinarske grane kolosa Sanofi Aventis.

Kandoli je priznao da je virus ptičjeg gripa slao DHL-om u Italiju 1999. Prikupljene podatke su 2005. poslali italijanskim vlastima. Zanimljivo je da je baš u severnom delu Italije buknula najjača epidemija ptičjeg gripa u kokošinjcima u Evropi i na Zapadu uopšte. Virus je bio H7N3, baš onaj koji je Kandoli slao. A ta epidemija je podstakla investicije u istraživanja i u kupovinu vakcina.

Opsežna istraga je dovela do Ilarije Kapue, svetski poznatog virusologa i zastupnice u italijanskom Parlamentu, na Građanskoj listi Marija Montija. Eksperimentalni zooprofilaktički institut (IZS) u Padovi, gde je radila, sklopio je kartel s (Candolijevim) Merialom i američkim Fort Dodž Animalom.

Iako su podaci stari više od sedam godina, neki od njih još su na svojim pozicijama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MIROSLAV

    6. april 2014 | 16:44

    Hostapleri cega se samo sete!

  • Dag

    6. april 2014 | 14:45

    A jel' ih salju golubovima?...

  • Vladimir

    6. april 2014 | 17:16

    Treba ovu Dejanovicku istraziti... Garant je necija placenica. Nikakav pomak u zdravstvu, a mora da nesto radi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA