Markesu bolje, uskoro izlazi iz bolnice!

- Njegovo zdravstveno stanje se popravlja i želi da izađe iz bolnice - rekao je novinarima Gonzalo Garsija Barka, Markesov sin, pošto je posetio oca u bolnici u južnom delu grada Meksika

  • 0

Kolumbijski pisac i dobitnik Nobelove nagrade za književnost, Gabriel Garsia Markes, koji je hospitalizovan 31. marta, oseća se bolje i najverovatnije će iz bolnice izaći u utorak, izjavio je njegov sin.

- Njegovo zdravstveno stanje se popravlja i želi da izadje iz bolnice - rekao je novinarima Gonzalo Garsija Barka, pošto je posetio oca u bolnici u južnom delu grada Meksika.

Gabriel Garsia Markes, koji je ove godine napunio 87 godina, smešten je u bolnicu krajem marta, zbog dehidriranja i plućne i urinarne infekcije.

- Očekuje se da će iz bolnice izaći u utorak - dodao je njegov sin.

Poslednji njegov roman "Sećanja na moje tužne kurve", objavljen je 2004. godine. Proslavio se, izmedju ostalog, romanima "Ljubav u doba kolere", "Pukovniku nema ko da pise" i "O ljubavi i drugim demonima".

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA