Zamislite da vam se pokvari jedrilica usred Tihog okeana (VIDEO)

Kada su pre dve nedelje Kaufmanovi krenuli jedrilicom na put oko sveta, nisu ni sanjali šta ih čeka. Najpre je zakazao komunikacioni, a zatim i sistem za upravljanje, pa je porodica ostala usred Pacifika

  • 13

Pripadnici američke mornarice spasli su danas četvoročlanu porodicu, uključujući i bolesnu jednogodišnju bebu, sa jedrilice koja se pokvarila u vodama Pacifika, stotinama milja od obale Meksika. Šarlota i Erik Kaufman i njihove ćerke Lajra (1) i Kora (3) prebačeni su na brod mornarice kojim će se vratiti u Kaliforniju.

Kaufmanovi su pre dve nedelje krenuli jedrilicom na put oko sveta, a Lajra je dobila visoku temperaturu i osip po skoro celoj površini tela i nije reagovala na lekove.

Kada je u četvrtak na njihovoj 11 metara dugoj jedrilici zakazao komunikacioni i sistem za upravljanje, oni su preko satelita uputili američkoj obalskoj straži poziv upomoć.

Četiri člana vazduhoplovne nacionalne garde su padobranima spušteni u vode Pacifika i do jedrilice stigli u četvrtak uveče. Stabilizovali su zdravlje devojčice i sačekali dolazak mornaričke fregate, koja je stigla danas oko 13 časova po lokalnom vremenu.

Pre puta, Lajra je imala trovanje salmonelom, ali su lekari dozvolili da krene na put pošto je bila izlečena, izjavila je sestra Šarlot Kaufman, Sara Kej Ingliš, prenela je agencija AP.

Ingliš je rekla da je pomislila da je "prava ludost" kada joj je sestra prvi put rekla za planove putovanja sa dvoje male dece. Ona je istakla da su Kaufmanovi uvek bili pažljivi i da Erik ima licencu obalske straže za kapetana.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • made in great britain

    7. april 2014 | 00:18

    A hapsili su i otimali decu onim nasim ljudima u Americi, sto su imali slike nevino golisave SVOJE dece na pc koji je bio poslat na popravak. A ovi se usudili na tako opasan put sa bebom na brodu.

  • Marko

    6. april 2014 | 23:49

    Boze svasta sa malom decom krenuti na ovakav put???

  • Zoran

    6. april 2014 | 23:59

    Oca i majku poslati na psihijatrijsko lecenje poci sa desom umobolne osobe

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA