Srbin uhapšen zbog bombaškog napada u Beču

Za ubistvo Zlatka Novakovića i njegovog nemačkog partnera Valdemara V. osumnjičene su tri osobe

  • 5

Bomba, koju je austrijska policija pronašla u petak uveče u jednoj zgradi u Beču, bila je namenjena ubistvu Zlatka Novakovića i njegovog nemačkog partnera Valdemara V.

Krajem prošle nedelje uhapšeni Austrijanac, hrvatskog porekla, Kristijan H. (34) priznao je policiji da je bomba, koja se nalazila u jednom podrumu, bila namenjena za ubistvo, koje je 11. januara izvršeno pištoljem i kašikarom.

Troje osumnjičenih za ubistvo Novakovića i njegovog nemačkog partnera uhapšeno je u četvrtak kasno posle podne.

Najpre je uhapšen srpski državljanin Dejan V. (29) u mestu Matighofen. Zatim su uhapšeni brat i sestra, Austrijanci hrvatskog porekla, Kristijan u okolini Salcburga, a njegova sestra Renata u mestu Ojgendorf.

Kristijan je, kako je policija navela, priznao da je ispalio hice i aktivirao kašikaru.

Dejan V, koji je zadobio povrede usled eksplozije, priznao je da je bio prisutan na mestu zločina, pa tako i saučesništvo.

- Radilo se o novcu - kratko je opisao motiv glavni inspektor Ernst Hofman, nakon objave vesti o rasvetljavanju ubistva koje je mučilo čuvare reda od početak ove godine.

Za sada je nejasno da li motiv ima veze sa sumnjivim poslovima Novakovića u vezi ilegalnog uvoza dizela u Austriju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • XxX

    7. april 2014 | 15:31

    pa dokle ce vise nas Srbe da napadaju za svaku sitnicu,ako je iukro -srbin,ako je ubio-srbin ako je silovao -srbin,Ako apse za Hag,apse srbe......pa dosta bre ostavite nas na miru da svoju muku mucimo

  • Dani

    7. april 2014 | 20:59

    Pa nije bio samo srbin bio je i hrvat i o cemu onda mi tu diskutiramo boli njih k.... tko je tko pare nemaju nacionalnost

  • Manja

    16. maj 2014 | 13:19

    A ko je ovde Srbin ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA