Zabraniti sponzorstva javnih preduzeća sportskim klubovima!

"Čović i Vujošević su dokazali da treba zabraniti sponzorske ugovore za JP i firme sa državnim udelom, ča i ako postoji potencijalno komercijalni interes za reklamiranje. Jer je politički interes u Srbiji jači od komercijalnog", kažu u Transparentnosti Srbija

  • 18

Povodom informacija u vezi s finansijskim stanjima u JSD Partizan i SD Crvena zvezda tokom TV duela između Nebojše Čovića i Duška Vujoševića, oglasila se Transparentnost Srbija stavom da bi trebalo zabraniti sponzorske ugovore javnih preduzeća i sportskih klubova.

Vujošević, trener Partizana, istakao je da je FK Crvena zvezda dobila 15 do 20 puta više novca od javnih preduzeća od KK Partizan, dok je predsednik crveno-belih demantovao takve navode, iznoseći cifre o sponzorstvima Partizana u poslednjih desetak godina.

- U 'Utisku nedelje' otvoreno smo čuli da je država, odnosno Aleksandar Vučić, iako vatreni navijač Zvezde, obezbedio da Telekom i NIS sklope ugovore za sponzorisanje Partizana. I čuli smo da je za Partizan problem što Zvezda od državnih firmi dobija znatno više. Korišćenjem istog političkog mehanizma. Toliko o tržištu, liberalizmu, departizaciji.

Čuli smo da je rešenje da pomoć državnih preduzeća Zvezdi i Partizanu bude ista. Možda je rešenje da bude 0 i da klubovi budu na tržištu.

U svakom slučaju, Čović i Vujošević su dokazali da treba zabraniti sponzorske ugovore za JP i firme sa državnim udelom, ča i ako postoji potencijalno komercijalni interes za reklamiranje. Jer je politički interes u Srbiji jači od komercijalnog", navodi se u saopštenju Transparentnosti Srbija.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Paor

    7. april 2014 | 18:42

    Ne. Treba ih privatizovati.

  • grobar do koske

    7. april 2014 | 10:51

    To je resenje uz pravu privatizaciju,a ne da se (vestim manevrom) nase pare daju privatnom klubu iz Zeleznika. Partizan-MIT ili cudo !!!

  • Đole

    7. april 2014 | 10:54

    Jedino pošteno rešenje, nikom ništa od države pa ko se kako snađe..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA