SAD neće priznati referendum u istočnoj Ukrajini

Predstavnici gradova Donjeckog basena u istočnoj Ukrajini izglasali su danas rezoluciju o proglašenju "Narodne Republike Donjeck", nezavisne od Ukrajine

  • 27

SAD neće priznati referendum u Donjeckom basenu na istoku Ukrajine, ako to ne bude u skladu sa ukrajinskim ustavom, izjavio je danas stalni prestavnik SAD u OEBS-u Danijel B. Baer.

Svaki referendum koji ne bude u skladu sa ukrajinskim ustavom i zakonom biće smatran nezakonitim, rekao je Baer, odgovarajući na pitanje novinara agencije Itar-Tas s.

Predstavnici gradova Donjeckog basena u istočnoj Ukrajini izglasali su danas rezoluciju o proglašenju "Narodne Republike Donjeck", nezavisne od Ukrajine.

Proglašavamo stvaranje suverene države Narodna Republika Donjeck - saopšteno je u sali regonalne uprave, preneli su ruski mediji.

Delegati su doneli odluku i da najkasnije do 11. maja bude održan referendum o pristupanju Ruskoj Federaciji, a od ruskog predsednika Vladimira Putina zatražili su da ima pošalje "privremeni mirovni kontigent" vojske.

Aktuelni premijer Ukrajine Arsenij Jacenjuk rekao je jutros na zasedanju vlade u Kijevu da će sprečiti separatistički scenario na istoku zemlje i pozvao tamošnje stanovnike da čuvaju teritorijalni integritet.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Thrylos

    7. april 2014 | 18:59

    Cuj nije u skladu sa Ukrajinskim ustavom. Otkad oni to postuju tudje ustave? Ccc

  • sale

    7. april 2014 | 19:54

    Kosovo i Metohija nikada nisu ni imali referendum, ni sa Ustavom ni bez njega... Pa su ga opet oteli i otcepili na silu posle 78-dana bombardovanja 1999-te... Doci ce i njima mecka pred vrata - samo polako!!!

  • Gavrilo princip

    7. april 2014 | 18:59

    Bojim se da ih niko u ovom slucaju nista i ne pita ☺

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA