HARKOV BLOKIRAN: Ukrajinska policija hapsi aktiviste!

Ministar unutrašnjih poslova Arsen Avakov kaže da je u antiterorističkoj akciji uhapšeno 70 ljudi zbog zauzimanja regionalne upravne zgrade

  • 3

Ukrajinska policija pokrenula je antiterorističke operacija u istočnom gradu Harkov i 70 aktivista je uhapšeno zbog zauzimanja regionalne upravne zgrade, saopštio je ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Arsen Avakov.

- Pokrenuta je antiteroristička operacija. Centar grada je blokiran zajedno sa stanicama metroa. Ne brinite. Kad budemo završili, otvorićemo ih ponovo - naveo je Avakov na svojoj Fejsbuk stranici, prenela je agencija Rojters.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da su pritvoreni osumnjičeni za "nelegalne aktivnosti koje se povezuju sa separatizmom, organizaciju masovnih nereda, narušavanje ljudskog zdravlja i narušavanje drugih zakona", javila je ukrajinska novinska agencija Interfaks.

Itar Tass dodaje da su dodatne specijalne jedinice policijske ranije povučene iz drugih krajeva zemlje i raspoređene u istočnim i južnim regionima Ukrajine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kropir

    8. april 2014 | 11:16

    Тајће неред трајати годинама бићете највећа беда у свету паће европа онда давас гази како жели

  • B.b

    8. april 2014 | 10:40

    To je pocetak neka sad putin pokaze svoju vjestinu kuku lele za te ruse koji padaju u ruke ukrainca

  • Dale

    8. april 2014 | 12:26

    Anti-teroristicka operacija, a ni motolovi kokteli nisu baceni na policiju!!!??? Ma otcepljenje i pripajanje Rusiji, obavezno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA