TUGA: Preminula mala Anastasija

Devojčica je imala retku vrstu tumora, a lečenje je pokušano, između ostalog, i u Pragu. Maloletna Anastasija preminula je u svom domu u Vranju. Sahrana će se održati u sredu na Donjevranjskom groblju

  • 56

Maloletna Anastasija Trajković (9) preminula je u svom domu u Vranju. Anastasija je imala retku vrstu tumora, a lečenje je pokušano, između ostalog, i u Pragu.

Anastasija Trajković je bila učenica trećeg razreda Osnovne škole "Radoje Domanović" u Vranju. Do sada je imala pet operacija i četiri hemoterapije.

Devojčica je imala 11 protonskih zračenja, ali je zbog pogoršanja bolesti iz Centra za protonsko zračenje prebačena u drugu pedijatrijsku kliniku za onkološke pacijente.

Anastasija je obolela pre nešto vise od godinu dana, odrađeno je pet operacija u Srbiji i lekari su izgubili svaku nadu, a prvostepena komisija donela odluku da ne može na lečenje u inostranstvu, da bi joj drugostepena komisija RFZO odobrila lečenje u inostranstvu.

Nakon povratka iz Praga, neko vreme boravila je na Institutu za majku i dete, a nakon toga smeštena je bila u bolnicu u Vranju.

Anastasija je iz vranjske bolnice otpuštena kući, jer je to bila i njena, ali i želja njenih roditelja. Poslednja dva dana bila je u komi.

Anastasijin otac Dragan kaže da su poslednje reči male Anastasije bile da "odlazi u svoju novu kuću gde je čekaju drugovi i drugarice“.

Pozdravila se sa nama, rekavši nam da je čekaju drugovi i drugarice i da mora hitno da ide. Nakon toga je upala u komu i evo, dogodio se najtužniji trenutak kojeg smo se svi pribojavali – kroz suze priča Dragan, a prenosi "Ok radio"

Sahrana Anastasije Trajković zakazana je za sredu u 13 časova na Donjevranjskom groblju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr

    8. april 2014 | 09:47

    Vi dajte pare ciganima i grobarima.a deca nam umiru .bagro politicarska !!!

  • :(

    8. april 2014 | 10:23

    O Boze bas mi je zao, jadno dete jadni roditelji ovo je tuga prevelika tuga i tragedija...Da je dete nekog politicara ne bi trebalo odobrenje komisije za lecenje, sva deca treba da budu ravnopravna cija god da su...Ali tako je i bitno da kad je zena slikala dete od ministarke ili nzn tacno kog odmah se pocecala bezbednost u skoli i postavili vise policajaca za to se ima pare...ufff jadna i bedna Srbijo

  • Kd

    8. april 2014 | 08:59

    Dusa malena

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA