Kompanija Henkel investirala četiri miliona evra u Kruševcu (FOTO)

Novo skladište, koje se prostire na oko 8.500 kvadratnih metara, je namenjeno regionalnom poslovanju sektora "Deterdženti i kućna hemija"

  • 3

Kompanija Henkel Srbija otvorila je novo skladište u okviru svoje fabrike u Kruševcu, što je investicija vredna više od četiri miliona evra. Novo skladište je namenjeno regionalnom poslovanju sektora "Deterdženti i kućna hemija".

Na svečanom otvaranju koje je održano u Henkelovoj fabrici u Kruševcu, tim Henkelovih rukovodilaca koji su činili Johan Sajf , direktor globalnog planiranja i logistike kompanije Henkel, Kristof Til predsednik kompanije Henkel Srbija i Mlađan Jović menadžer za planiranje i logistiku sektora Deterdženti i kućna hemija za Jugoistočnu Evropu, poželeli su dobrodošlicu dragim gostima i kolegama. Bratislav Gašić, gradonačelnik Kruševca, Johanes Ajgner ambasador Austrije u Srbiji, i Gabrijela Beneman, savetnica odeljenja za ekonomiju i trgovinu Ambasade Nemačke, takođe su se kratkim govorima o novim investicijama obratili prisutnima.

- Novo skladište je projekat od velikog značaja, kako za našu kompaniju u Srbiji, tako i na regionalnom i globalnom nivou. U okviru svoje strategije, Henkel se oslanja na lokalne poslovne kapacitete i menadžment, kvalitet i snažnu posvećenost ljudi koji žive i rade u Srbiji - rekao je Johan Sajf.

- Drago mi je što rukovodstvo svetski poznate kompanije Henkel želi da nastavi da unapređuje poslovanje u Kruševcu. Borba za nova radna mesta je prioritet državne i lokalne politike i nadam se da će ovo biti samo jedan od koraka ka tom cilju - izjavio je Bratislav Gašić.

Kristof Til je podsetio prisutne da je Henkel prošle godine pokrenuo proizvodnju novog proizvoda, Bref Duo Stick, čime je fabrika u Kruševcu dobila globalni značaj s obzirom na to da se taj proizvod proizvodi samo u Srbiji.

Mlađan Jović je objasnio da je novo skladište odgovor na konstantno povećanje obima proizvodnje i rešenje za nedostatak prostora za adekvatno skladištenje.

- Novo skladište je investicija vredna više od četiri miliona evra, prostire se na oko 8.500 kvadratnih metara i ima kapacitet za skladištenje 8.600 paleta. Uz značajan doprinos proizvodnim kapacitetima i bezbednosti na radu i ispunjavajući sve neophodne SHEQ standarde, ova investicija doprineće i poslovnoj održivosti koja je veoma važna za našu kompaniju - rekao je Jović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile tranzicija

    8. april 2014 | 16:50

    Otvorili obican magacin ili hangar. Bombardovali i pokupovali jeftino nase firme i sad je ovo znacajno? Nasa hemiska industrija planski razorena, a vi se ovim hvalite

  • Sashakv

    8. april 2014 | 20:13

    Tako što u vrecici praška od 12 kilograma ima samo 10 kilograma deterdženta,proverite kad kupujete!

  • Dex

    8. april 2014 | 19:06

    Jadno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA