Hapšenje predsednika opština, inspektora i direktora javnih preduzeća

U okviru borbe protiv privrednog kriminala niška kriminalistička policija uhapsila je 12 osoba koje su osumnjičene da su, različitim malverzacijama, oštetili budžet Republike Srbije i Opštine Doljevac za 45 miliona dinara. Pet osoba u bekstvu

  • 11

Niška kriminalistička policija je u okviru borbe protiv privrednog kriminala uhapsila 12 osoba iz Niša, Doljevca i Paraćina zbog krivičnih dela zloupotrebe službenog položaja, falsifikovanja službene isprave i krivičnog dela zloupotrebe odgovornog lica.

Uhapšeni, među kojima se nalaze predsednici opština, poreski inspektori, direktori javnih preduzeća i vlasnici privatnih firme, sumnjiče se da su različitim malverzacijama u periodu od 2007. do 2012. oštetili budžet Republike Srbije i Opštine Doljevac za 45 miliona dinara.

Pet osoba trenutno je u bekstvu, saznaje Telegraf. To su Goran Ljubić, predsednik opštine Doljevac, njegov brat Zoran Ljubić, vlasnik preduzeća "Vodogradnja", Bratislav Dimitrijević, član Nadzornog odbora u Direkciji za izgradnju Doljevca, Dejan Smiljković, direktor JKP "Doljevac" i Slobodan Zorić iz Ćuprije.

Policija ima dokaze da su petorica osumnjičenih koji su u bekstvu oštetili budžet opštine za 22,4 miliona dinara. Načelnik PU Niš Srđan Grekulović najavljuje da će narednih dana biti sprovedena opsežna istraga unutar policije zbog sumnje da im je neko dojavio da će biti organizovana akcija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA