Kim Džong Un ponovo izabran za lidera Severne Koreje

Odluka da Kim Džong-Un bude ponovo izabran za lidera Severne Koreje izglasana je na početku zasedanja. Pored funkcije vođe države obavlja i funkciju prvog sekretara vladajuće Radničke partije Koreje i vrhonog komadanta vojske

  • 13

Kim DŽong Un je danas ponovo izabran za lidera Severne Koreje, objavili su lokalni mediji, precizirajući da je parlament potvrdio njegov ponovni izbor na čelo moćne Komisije za nacionalnu odbranu (NDC).

Ta odluka je u parlamentu izglasana na početku zasedanja na kojem se očekuje da će biti potvrđene personalne promene nakon iznenadnog pogubljenja nekad moćnog Kimovog teče Džang Song Teka u decembru prošle godine, prenela je agencija AFP.

Posle izglasavanja Kima na čelo NDC, svi poslanici i učesnici sednice su počeli glasno da aplaudiraju i uzvikuju ''ura'', čestitajući mu od srca na izboru, objavila je severnokorejska državna novinska agencija KCNA.

Kim DŽong Un takođe obavlja funkciju prvog sekretara vladajuće Radničke partije Koreje i vrhovnog komandanta Korejske narodne vojske, ali mu njegov ponovni izbor na čelo moćne vojne komisije NDC daje ultimativnu moć u državi kojom vlada.

Ovo je prvo zasedanje parlamenta čiji su poslanici izabrani na prošlomesečnim izborima, na kojima je svaki kandidat u svojoj jedinici bio jedini za koga su glasači mogli da glasaju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    9. april 2014 | 11:10

    Ko sme sta da mu kaze? Vidi kako mu je pogled vatren / a tek bacac plamena /.

  • Pametnjakovic

    9. april 2014 | 13:26

    Sve cestitke....Bili su to teski izbori!

  • SAMOSTALNI CAR

    9. april 2014 | 12:07

    Da li je imao protivkandidata? ;) satro bi i njega i siru mu familiju. Xaxaxaxa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA