MENADŽERI I TANJA MIŠČEVIĆ: Mala preduzeća moraju da ojačaju za EU!

Milan Petrovic, predsednik Srpske asocijacije menadžera istakao je da je samo u uzajamnom dijalogu moguće obezbediti punu informisanost domaćih menadžera o evrointegracijama

  • 0

Uz podršku Šefice pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju Srbije EU Tanje Miščević i Delegacije Evropske unije u Srbiji, preko 100 najuspešnijih domaćih menadžera, članova SAM-a, imalo je priliku da se na jednom mestu susretne s predstavnicima ekonomskih odeljenja ambasada država članica EU i direktno se informiše o predstojećem procesu evropskih integracija u Srbiji.

- Današnji skup je pokušaj da ono o čemu veoma često govorimo, potrebi uključivanja svih u pregovarački proces, a posebno i naročito poslovne zajednice, započnemo da ostvarujemo i na delu. Ono što je Srbiji potrebno jeste razvoj malih i srednjih preduzeća, njihovo ojačavanje i priprema za snalaženje na velikom evropskom tržištu. Za to postoji zainteresovanost, ali i pomoć i sredstva koja mogu dati i EU i države članice. Zato smo se ovde našli svi zajedno: menadžeri, preduzetnici i ekonomski savetnici ambasada država članica i mi koji učestvujemo u pregovaračkom procesu da uspostavimo tu vezu i kontakte, domaćih malih i srednjih preduzeća, i ekonomski savetnici ambasada država članica i mi koji učestvujemo u pregovaračkom procesu, i otvorimo prostor za saradnju - rekla je Tanja Miščević, šefica Pregovaračkog tima Srbije za pregovore o pristupanju EU.

Freek Janmaat, šef Sektora za evropske integracije Delegacije Evropske unije u Srbiji, istakao je da "uključivanje srpske poslovne zajednice u proces pregovaranja u velikoj meri doprinosi procesu pristupanja Srbije Evropskoj Uniji".

Milan Petrović, predsednik Srpske asocijacije menadžera, istakao je da veruje da je moguće samo u uzajamnom dijalogu obezbediti punu informisanost domaćih menadžera o evrointegracijama, što je važan preduslov za srpsku privredu da uspešno sprovede neophodne reforme.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA