Rusija prekinula emitovanje Glasa Amerike!

Američki Odbor za medije, saopštio je prošle nedelje da je Kiseljov prekinuo svaku saradnju s "Glasom Amerike". On je toj stanici poslao pismo sa samo jednom rečenicom: "Prekidamo saradnju"

  • 15

Rusija je danas prekinula emitovanje radio stanice "Glas Amerike", saopštio je direktor informativne agencije "Rusija danas", rekavši da ona predstavlja "uljeza na (ruskim) radio talasima".

Dmitrij Kiseljov dodao je i da ugovor o emitovanju programa "Glasa Amerike" na radio frekvenciji AM, neće biti obnovljen.

- Rusija danas neće sarađivati s Glasom Amerike - naglasio je Kiseljov.

Kiseljov se nalazi na listi Rusa kojima su SAD uvele sankcije zbog, kako su obrazložile, uloge u promovisanju ruske aneksije Krima.

- Oni kao da emituju iz podzemlja ili, u najmanju ruku, iz nekog drugog sveta - rekao je Kiseljov o "Glasu Amerike" i radiju Slobodna Evropa.

Ipak, Slobodna Evropa se i dalje emituje u Rusiji, kroz partnersku stanicu.

- Ja te stanice smatram uljezima na našim talasima. Nema to nikakve veze sa slobodom govora, jer u njima nema ničeg originalnog - zaključio je Kiseljov.

Američki Odbor za medije, saopštio je prošle nedelje da je Kiseljov prekinuo svaku saradnju s "Glasom Amerike". On je toj stanici poslao pismo sa samo jednom rečenicom: "Prekidamo saradnju" i dodao da neće obnoviti ugovor.

Ruske vlasti su 2006. tražile od državnih stanica da prestanu da emituju programe "Glasa Amerike", što se nastavilo samo u Moskvi, na AM radio frekvenciji, po dogovoru s "Glasom Rusije", koju sada kontroliše Kiseljovljeva "Rusija danas".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA