Dobitnik i gubitnik nedelje

Istovremeno, dok je Srbiji odobreno sticanje statusa kandidata za članstvo u EU, na meti političara i privrednika bili su NBS i guverner ove ustanove zbog slabljenja vrednosti dinara

  • 0

Dobitnik nedelje - Srbija je napokon napravila prvi korak ka pridruživanju Evropskoj uniji, nakon što joj je prošle nedelje odobreno sticanje statusa kandidata.

Ova odluka stigla je isuviše kasno da bi se iskoristili kapaciteti Unije na njenom vrhuncu, ali ipak ne previše dockan da se obezbedi okvir za naš razvojnim put.

Ipak, na kraju će najviše zavisiti od nas samih, odnosno od volje i sposobnosti političara da ograniče sopstvenu vlast institucijama koje prethodno izgrade.

Gubitnik nedelje - Nacionalna valuta i protekle sedmice bila je centru pažnje, uprkos činjenici da nije beležila veća kolebanja.

Ovaj put meta političara, medija, privrednika i ostalih bili su NBS i guverner u veoma odomaćenoj igri, u kojoj je ogledalo krivo za sve. Tako bi političari plivajući kurs koji se ne menja, uvoznici i dužnici jak dinar, a izvoznici promenu trenutnog stanja, u kojem je dinar i dalje precenjen.

Na kraju će se ispostaviti da možda najjača domaća institucija nema ni trunke samostalnosti, uprkos odbrambenim saopštenjima iz NBS-a.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA