RUSIJA: NATO koristi krizu u Ukrajini da opravda postojanje

- Stalne optužbe protiv Rusije od generalnog sekretara NATO Andersa Fog Rasmusena uveravaju nas da Alijansa pokušava da koristi krizu u Ukrajini da zbije svoje redove usred imaginarne spoljne pretnje po članice NATO-a - saopštilo je rusko ministarstvo inostranih poslova

  • 21

Rusko ministarstvo inostranih poslova optužio je danas NATO da koristi krizu u Ukrajini da poveća svoje zahteve članicama i opravda svoje postojanje, okupljajući ih protiv izmišljenje (spoljne) pretnje.

- Stalne optužbe protiv Rusije od generalnog sekretara NATO Andersa Fog Rasmusena uveravaju nas da Alijansa pokušava da koristi krizu u Ukrajini da zbije svoje redove usred imaginarne spoljne pretnje po članice NATO-a i da ojača zahteve za Alijansu u 21-vom veku - saopštilo je rusko ministarstvo, prenela je agencija Rojters.

Komandant NATO u Evropi, general Filip Bridlav izjavio je juče da bi Alijansa, kao odgovor na rusku vojnu pretnju Ukrajini, mogla da razmesti svoje vojnike u zemljama članicama na istoku Evrope, koje se "osećaju ugroženo".

Bridlav je agenciji Asošiejted pres rekao da “ne bi isključio angažovanje nijedne zemlje, uključujući i SAD”.

Ministri inostranih poslova 28 zemalja članica NATO-a ovlastili su američkog vazduhoplovnog generala Bridlava da, do utorka, predloži mere koje bi zemljama Alijanse najbližim Rusiji, demonstrirale da uživaju podršku saveznika.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sirom zatvorenih ociju

    10. april 2014 | 10:56

    Ziva istina....samo da li ce ovo cuti i razumeti ona zapadna zatucana javnost?

  • Русија

    10. april 2014 | 10:59

    Zivjela Rusia

  • Dragan

    10. april 2014 | 12:41

    Mislio sam da je Putin isti kao ameri ali covek je u pravu. Nato samo trazi razlog da razdrma evropu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA