Želeo da se dopadne devojci, pa je slučajno ubio!

Aleksandar Đurđević (27) osuđen je na sedam i po godina zatvora zbog toga što je maja prošle godine u jednom kafiću slučajno ubio Milicu Vojvodić (21)

  • 16

Viši sud u Beogradu osudio je Aleksandra Đurđevića (27) na sedam i po godina zatvora zbog toga što je 18. maja prošle godine, iz pištolja za koji nije imao dozvolu, u jednom kafiću u Bulevaru kralja Aleksandra slučajno ubio Milicu Vojvodić (21).

Devojka je te noći, teško ranjena prebačena u Urgentni centar, u kom je uprkos svim naporima lekara preminula četiri dana kasnije.

Sudsko veće koje je vodilo postupak protiv Đurđevića, utvrdilo je da je zločin počinio iz nehata i da je kritične večeri on želeo da privuče pažnju nastradale devojke, koja mu se dopadala.

- Mahao je pištoljem, došlo je do opaljenja i metak je devojku pogodio u glavu - rekao je sudija Vladan Ivanković.

On je objasnio i da je Đurđevića osudio na maksimalnu zatvorsku kaznu za krivično delo počinjeno iz nehata.

- Izgubljen je jedan mladi život, Milica je bila odličan đak, student Filološkog fakulteta, život je tek bio pred njom. Ni jedna kazna ne bi mogla da je vrati - rekao je sudija Višeg suda u Beogradu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    10. april 2014 | 11:31

    Zalosno ali bravo za sudiju sto mu je dao maksimalnu kaznu za pocinjeno delo.

  • Buki

    10. april 2014 | 12:35

    Možda budem surov... ali malo je 7 godina... i vidim da je dobar advokat učinio svoje, koliko se sećam to mu je bila devojka i ostavila ga je to veče, upucana je na ulici a ne u kafiću, pravio se da je slučajni prolaznik a onda se posle par sati prijavio policiji...

  • Пресуда је једна велика

    10. april 2014 | 11:36

    Срамота!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA