DVE DECENIJE KASNIJE: Ovo su preživeli akteri filma "Vidimo se u čitulji"! (FOTO)

Neki od njih su i dalje "poznati organima gonjenja", dok je većina izašla iz kriminalnih voda. Pogledajte gde su i šta rade Željko, Nena, Buca, Gagi, Predrag, Mija, Vladan, Srđan, Sonja i Kristijan

  • 28
Vidimo se u čitulji, Aleksandar Knežević Knele Foto: Vidimo se u čitulji

Iako mnogi smatraju da je Kristijan Golubović jedini preživeli junak kultnog dokumentarnog filma "Vidimo se u čitulji", istina je ipak malo drugačija.

Mnogi od junaka ove priče zaista su završili svoju životnu priču tako što su ubijeni, ali je do danas uspelo da preživi desetak osoba koje su se pojavile u filmu.

Podsetimo, dokumentarac koji će u istoriji ostati upamćen kao film za čije je vreme snimanja poginulo najviše njegovih aktera, objavljen je 1994. u produkciji "B92".

Autori ovog filma su Aleksandar Knežević i Vojislav Tufegdžić, a režiser Janko Baljak. Baziran na knjizi "Kriminal koji je izmenio Srbiju", govori o naglom porastu kriminala u Srbiji tokom građanskog rata u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Film sadrži delove intervjua koji su vođeni s kriminalcima i policijom devedesetih godina, uz prikaz fotografija na kojima se vide vođe i članovi kriminalnih bandi.

Telegraf.rs vam predstavlja aktere koji su živi i 20 godina nakon njegove premijere. Neki od njih su još uvek "poznati organima gonjenja", dok je većina izašla iz kriminalnih voda.

Željko Rutović

Jedan od najuspešnijih među preživelima je Željko Rutović sa Zvezdare,  koji je, kao i u filmu, i danas neosuđivan i bavi se biznisom. On je u filmu govorio o svojim vezama s ukrajinskom mafijom i „kako se pametno posluje“. Sada je vlasnik hotela, lanca gril lokala, a u braku je s nekadašnjom učesnicom "Farme" Mirjanom Božović.

Nenad Branković Nena

Povukao se iz sveta podzemlja i bavi se legalnim poslovima.

Ljubomir Manojlović Buca

Ubrzo nakon filma posvetio se poslovanju s ove strane zakona. Danas je zaposlen u bokserskom klubu Crvena zvezda.

Dragan Nikolić Gagi

Sa 18 godina otišao s drugom Pirketom, (Slaviša Pavić) u inostranstvo i "radio" u Austriji, Italiji i Nemačkoj. Bio je blizak s novobeogradskim gangom, a nije krio ni da se družio s Kristijanom Golubovićem, što, međutim, nije potrajalo. Trenutno se nalazi u Zabeli, gde izdržava kaznu od 30 godina za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana.

Predrag Vladušić

Vladušić je uprkos mnogobrojnim pucnjavama preživeo do danas. Povukao se iz kriminala, a u filmu je prepoznatljiv po poštapalici "razumeš", koju je izgovorio desetak puta.

Miodrag Baškalović Mija

Baškalović je prema pisanju medija, nakon snimanja filma preuzeo voždovački klan s Srđanom Kontićem Kačavendom.

Vladan Kontić - Kontić je u žižu ponovo došao 2006. kad je u obračunu s Lukom Bojovićem u vili „Jelena“ porodice Karić ranjen u nogu. Nakon toga našao se u crnoj hronici i nakon tuče na splavu „Hua-Hua".

Srđan Kačavenda - Po preuzimanju liderstva povukli su se iz javnosti. Prema navodima onih koji prate podzemlje, pomenuta trojica su se sklonila s ulice, ali su nastavili da rade stare poslove.

Sonja - jedina devojka u "Čitulji"

Postala je poznata rečenicom koja je u to vreme oslikavala ideologiju mnogih devojaka u našoj zemlji: ”Želim da budem poznata, da me svi znaju”. Kasnije se udala za Gorana Marića, kontroverznog biznismena koji je ubijen i spaljen u džipu na njivi u Dobanovcima 2009. Pre tri  godine udala se za fudbalera Nikolu Lazetića.

Kristijan Golubović

Do sada preležao 23 godine po zatvorima širom Evrope. Trenutno čeka na izdržavanje kazne od 14 godina zbog trgovine drogom. U pauzama izdržavanja kazni, čest je sagovornik beogradskih medija.

Pogledajte ceo film "Vidimo se u čitulji":

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Su021

    10. april 2014 | 18:22

    Jedino Sonja profitirala ;-)

  • Tanja

    10. april 2014 | 20:10

    Mene zanima kako Sonja Lazetic danas objasnjava svojoj deci zasto je u tom filmu? Da li se ponosi time...i kako to da joj neko dobro ne proceslja kako je "stekla" lokal Seher tj njen bivsi muz. Sve moze u Srbiji. Sve.

  • Foka

    10. april 2014 | 18:15

    Znaci,razumes,mislim ovo ono,razumes,levo desno,znaci brate razumes...itd...Kakvo je to vreme bilo,da ne verujes!Licno mislim da je od svih tih kriminalaca najbolji prosao Rutovic.Princip rada: postuj druge,postovace i tebe!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA