Princeza Katarina donirala 180.000 evra užičkoj bolnici

- Zahvaljujući ovoj vrednoj donaciji biće moguće raditi kardiohirurške intervencije po prvi put u užičkoj bolnici, kao i druge operacione zahvate - istakla je Princeza Katarina

  • 32

Njeno Kraljevsko Visočanstvo Princeza Katarina posetila je danas Užice i isporučila humanitarnu pomoć Opštoj bolnici i Domu za nezbrinutu decu "Petar Radovanović" u ovom gradu.

NJ. K. V. Princezu Katarinu je dočekao g-din Saša Milošević, gradonačelnik Užica. Posle sastanka u skupštini grada, zajedno su posetili Opštu bolnicu Užice, gde je princeza zvanično uručila humanitarnu donaciju vrednu preko 180.000 evra koja se sastoji od operacionog stola, operacione lampe, uređaja za anesteziju sa monitorom, termokautera i aparata za ultrazvuk.

Princeza Katarina Karadjordjevic

- Moja humanitarna Fondacija je obezbedila ovu vrednu donaciju zahvaljujući ogromnoj pomoći gospodina Micića i njegove kompanije Putevi Užice i naših prijatelja iz inostranstva. Danas vam poklanjamo opremu za operacione i kardiohirurške sale u vašoj bolnici. Zahvaljujući ovoj vrednoj donaciji biće moguće raditi kardiohirurške intervencije po prvi put u užičkoj bolnici, kao i druge operacione zahvate - istakla je Princeza Katarina.

Ona je zatim posetila Dom za decu bez roditeljskog staranja „Petar Radovanović“, gde su joj toplu dobrodošlicu poželeli direktor doma g-din Dragan Katić i deca, kojima je uručila donaciju igračaka i cipela, poklon Lajflajn Njujork humanitarne organizacije koja pod njenim pokroviteljstvom radi u Sjedinjenim Američkim Državama.Princeza Katarina Karadjordjevic2

Tokom boravka u Užicu, Nj.K.V. Princeza Katarina je u društvu oca Miluna Kostića, pređašnjeg starešine Crkve Svetog Save u Londonu sada u penziji posetila i Crkvu Svetog Đorđa u ovom gradu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miša

    10. april 2014 | 23:25

    Veliko vam hvala Vaše Visočanstvo.

  • ja

    11. april 2014 | 01:00

    Pokrali su i drugi, pa ne daju. Kada bi sve lopuže dale makar jedan mali deo od toga sto su pokrali, naša država bi procvetala!

  • Duka

    11. april 2014 | 00:11

    Pokrali sve zivo sto su mogli i sada daju mrvicu kolaca mravima da im se uvuku.Lopine!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA