Izložba uskršnjih jaja mladih umetnika

U subotu na Belom dvoru održaće se izložba uskršnjih jaja, kao i likovna radionica za osnovce. Prihod od aukcije na kojoj će se jaja prodavati namenjen je deci bez roditeljskog staranja

  • 0

U subotu 12. aprila, od 10 do 13 časova, na Belom dvoru, održaće se jednodnevna izložba oslikanih uskršnjih jaja autorskih radova akademskih mladih umetnika učesnika manifestacije Belgrade Open Art 2014 (www.boa.rs), koja će se održati u junu.

Takođe, za osnovce je organizovana i likovna radionica, u kojoj će umetnici pomagati učenicima da oslikaju jaja.

Oslikana jaja biće ponuđena na aukciji čiji prihod je namenjen deci bez roditeljskog staranja, koju pomaže Fond Prestolonaslednika.

Program će biti obogaćen nesvakidašnjim nastupom malih balerina iz Royal Academy of Dance Centra (www.balletschoolasd.com), a organizator događaja je Galerija Beoart-Liveart (www.beoart-liveart.com).

Belgrade Open Art (BOA) je inicijativa četiri istoričarke umetnosti, koja ima za cilj promovisanje vizuelnih umetnika najmlađe generacije kroz interakciju sa publikom.

Prva BOA manifestacija, održana je 1. juna 2013. u Pop up prostoru KCB i na otvorenom, na okolnim prepoznatljivim centralnim punktovima Beograda, zabeležila je nekoliko hiljada posetilaca a učestvovalo je 20 umetnika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA