Kinezi grade preostale deonice Koridora 11

- Koncesija znači da će kompanija koja uđe u posao svojim sredstvima izgraditi autoput, a ta sredstva će naplatiti kroz naplatu putarina i uz obavezu održavanja autoputa - objasnio je Velimir Ilić

  • 8

Velimir Ilić izjavio je da će radove vredne 700 miliona evra Koncesionari započeti izgradnjom deonice od Surčina do Obrenovca i od Preljine do Požege.

Odlučeno je da se preostale deonice na Koridoru 11, od Beograda do južnog Jadrana, finansiraju isključivo kroz koncesije, jer država više nema para da se zadužuje.

- Na tenderu, koji je završen, najboljim ponudama izdvojile su se dve kineske kompanije: “Šandong Hi“ i “Čajna roud end bridž korporejšn”. Ko od njih ponudi bolji ugovor, dobiće posao - kaže ministar građevine u tehničkoj vladi Velimir Ilić.

Izabrani konsultant za koncesiju uradiće kompletnu analizu projekta, isplativost, garantovani protok saobraćaja i dužinu trajanja koncesije, na osnovu čega će se pregovarati sa zainteresovanim kompanijama, piše Blic.

- Koncesija znači da će kompanija koja uđe u posao svojim sredstvima izgraditi autoput, a ta sredstva će naplatiti kroz naplatu putarina i uz obavezu održavanja autoputa. Kada prođe ugovoreni period koncesije, koji će u ovom slučaju biti najverovatnije 20 godina, njihova obaveza je da autoput predaju Srbiji u stanju istog kvaliteta kao i kada je izgrađen - objašnjava Ilić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    11. april 2014 | 20:25

    Tek ce nam se iskositi oci!... Najstariji trgovci na svetu, nista dzabe ne daju. A ovaj 'vata poslednji voz... / doduse put je u pitanju /...

  • Avlije

    11. april 2014 | 20:00

    A sto su mogli kroz koncesiju da daju pre 15 god to nikom nista...idiotizam

  • Vlada

    11. april 2014 | 19:44

    Umesto nasi da grade oni kinezima daju. Pa kako to da se kinezima isplati a nasima za svoju zemlju ne. Ili ubacuju neki kineski materijal i posle kise i jednog snega ima da se raspadne

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA