AFERA BULEVAR: Saslušan bivši menadžer Beograda, proverava se uloga Đilasa!

Sedam osoba saslušano je zbog postojanja osnova sumnje da su malverzacijama i zloupotrebom službenog položaja prilikom rekonstrukcije Bulevara kralja Aleksandra oštetili budžet Beograda za više od 642 miliona dinara. Svi su pušteni na slobodu, a nastavak saslušanja je ponedeljak

  • 16

Bivši gradski menadžer Beograda i funkcioner Demokratske stranke Aleksandar Bijelić saslušan je u policiji.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva, inspektori odeljenja za suzbijanje privrednog kriminala saslušali su sedam osoba zbog postojanja osnova sumnje da su malverzacijama i zloupotrebom službenog položaja prilikom rekonstrukcije Bulevara kralja Aleksandra oštetili budžet Beograda za više od 642 miliona dinara.

Osim Bijelića, na saslušanju su bili i direktor Agencije za investicije i stanovanje Marko Blagojević, predsednik Komisije za javnu nabavku radova na rekonstrukciji Bulevara kralja Aleksandra Danko Šotra, članovi komisije Elizabeta Troha i Slobodan Stević, kao i suvlasnici preduzeća "Balkan gradnja" Slavko Božić i Nada Ćubić.

Policija sumnja da je vlasnicima preduzeća "Balkan gradnja", prilikom obavljanja radova, pribavljena protivpravna materijalna korist od 130 miliona dinara.

Kako saznajemo u Višem javnom tužilaštvu, postoje osnovi sumnje i da je bivši gradonačelnik Dragan Đilas, kroz određene zaključke, zloupotrebio službeni položaj van granica svog ovlašćenja, što će nadležni organi daljim tokom istrage razmotriti, proveriti i utvrditi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovan

    12. april 2014 | 16:35

    evo ja kazem javno ovima iz sns,ljudi ovi jesu krali ali su nesto i radili a vi za dve godine nista neradite samo pricate

  • Goran

    12. april 2014 | 12:17

    Lici na Dejana Stankovica

  • MMilan

    12. april 2014 | 14:51

    Pa Djilas i jeste prava meta,da se ne lazemo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA