ZBOG OLUJE: Putnici proveli 34 sata u avionu

Zbog nepredviđenog zaustavljanja, koji ne dodatno zakomplikovan usled promene letačkog osoblja, putnici su u avionu proveli čak 34 sata, umesto 15 do 16, koliko obično traje let između Njujorka i Hong Konga

  • 0

Avion honkonške aviokompanije "Kataj Pasifik" sa 256 putnika proveo je više od 16 sati zarobljen na pisti aerodroma u kineskom gradu Džuhaj, pošto mu nije bilo dozvoljeno da poleti zbog carinskih provera, lošeg vremena i ograničenja radnog vremena letačkog osoblja.

Let 831 na liniji od Njujorka do Hong Konga je 30. marta bio preusmeren u Džuhaj, na jugu Kine, zbog vremenskih nepogoda, prenela je agencija AP.

Zbog tog nepredviđenog zaustavljanja, koji ne dodatno zakomplikovan usled promene letačkog osoblja, putnici su u avionu proveli čak 34 sata, umesto 15 do 16, koliko obično traje let između Njujorka i Hong Konga.

Avion je posle sletanja u Džuhaj proveo sate na pisti čekajući da "Kataj Pasifik" pošalje nove članove posade, budući da je prvoj ekipi istekao maksimalni broj sati koje mogu da provedu na radnom mestu.

Situaciju je zakomplikovalo to što je novih 16 članova posade krenulo iz Hong Konga, pa im je trebalo dugo da stignu do kineskog grada u koji je sleteo avion, iako su putovali brzim gliserom.

Čitavo to vreme su putnici morali da ostanu u avionu, kako nalažu kineski carinski propisi, navodi se u saopštenju "Kataj Pasifika".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA