NIJE SE OSEĆAO DOBRO: Radulović pregledan i vraćen u Specijalni sud!

Bivši direktor "C marketa" je nakon pregleda u Specijalnoj zatvorskoj bolnici potpisao saglasnost da je sposoban za kratko saslušanje povodom pritvora, te će biti prebačen u zgradu Specijalnog suda

  • 6

Bivši direktor "C marketa" Slobodan Radulović, koji je danas stigao iz Beograd posle osmogodišnjeg bekstva, biće saslušan u Specijalnom sudu povodom određivanja pritvora, pošto su ga prethodno pregledali lekari u Specijalnoj zatvorskoj bolnici.

Radulović je nakon pregleda potpisao saglasnost da je sposoban za kratko saslušanje povodom pritvora i biće prebačen u zgradu Specijalnog suda, rečeno je Tanjugu u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija. Radulović bi, prema zakonskoj proceduri, trebalo da bude saslušan pred krivičnim vanpretresnim većem u roku od 48 sati, od lišavanja slobode.

Ranije danas, portparol Specijalnog suda Dušica Ristić rekla je Tanjugu da je Radulović tražio da ide pravo u zatvorsku bolnicu, jer se ne oseća dobro i da je sada u toku pregled njegovog zdravstvenog stanja, koji obavlja lekar specijalista.

Radulović bi, prema zakonskoj proceduri, trebalo da bude saslušan pred tim većem u roku od 48 sati, od lišavanja slobode.

Specijalna zatvorska bolnica nalazi se u kompleksu Okružnog zatvora u Beogradu, u Bačvanskoj ulici. Radulović je ranije danas, posle više godina u bekstvu stigao u Beograd.

On je na aerodrom Nikola Tesla stigao oko 12.15 sati.

Bio je u bekstvu od pokretanja postupka protiv grupe poznate kao "stečajna mafija" u aprilu 2006. godine i za njim je bila raspisana međunarodna poternica i određen mu je pritvor. Nakon višegodišnjeg suđenja Specijalni sud izrekao je presudu Stečajnoj mafiji kojom je Radulović osuđen na pet godina zatvora zbog malverzacija sa C marketom.

Presuda, međutim, još nije pravosnažna i čeka se odluka Apelacionog suda po žalbama.

Radulović može da traži ponavljanje suđenja jer je osuđen u odsustvu. Za Radulovićem je 2008. godine Drugi opštinski sud pokrenuo postupak zbog malverzacija sa Niveinim proizvodima, odredio mu pritvor i raspisao poternicu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rey

    12. april 2014 | 16:28

    Za njim poternica a Misko uziva dajte malo ozbiljnosti a ne samo javasluk

  • Dora

    12. april 2014 | 16:44

    Dve stvari su mi simptomaticne i uporno se ponavljaju sa ovim nasim "biznismenima na privremenom begstvu u inostranstvu"... Jedna je da ih gle cuda ekspresno pronadju onda kada im to odgovara, sto govori o tome da je neko ili neki sve vreme znao gde se nalaze, a druga da se svima njima naprasno sloshi kada treba da se suoce sa pravnim posledicama svojih krivicnih dela, a nije im nista nedostajali dok su nemilosrdno krali i gurali ovaj narod u jos vecu bedu sirotinju i beznadje... Pa ni Svajcarska ne bi izdrzala toliki broj postenjacina koje joj rade o glavi, a kamoli ova nasa mucena Srbija...

  • Kiev

    12. april 2014 | 16:40

    I meni ne bi bilo dobro da sam bio tamo do juce gde je on i pun...a sad doso u Srbiju ...u prdekanu...mnogo mi loso...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA