ZBOG OPASNOSTI OD BEKSTVA: Radulović ostaje u pritvoru!

S obzirom na fazu u kojoj se nalazi postupak, odnosno da Apelacioni sud razmatra žalbe na presudu kojom je bivši direktor "C marketa" osuđen na pet godina zatvora, pritvor može da mu traje do upućivanja na izdržavanje te kazne, a najduže dok ne istekne kazna zatvora kojom je osuđen prvostepenom presudom

  • 19

Krivično vanpretresno veće Specijalnog suda odredilo je večeras, na predlog Tužilastva za organizovani kriminal, pritvor bivšem direktoru "C marketa" Slobodanu Raduloviću.

Portparol suda Dušica Ristić precizirala je da je to veće odlučilo da ostaje na snazi ranije doneto rešenje kojim je Raduloviću određen pritvor zbog opasnosti od bekstva.

S obzirom na fazu u kojoj se nalazi postupak, odnosno da Apelacioni sud razmatra žalbe na presudu kojom je Radulović osuđen na pet godina zatvora, pritvor može da mu traje do upućivanja na izdržavanje te kazne, a najduže dok ne istekne kazna zatvora kojom je osuđen prvostepenom presudom.

Bivši direktor "C marketa", koji je danas stigao u Beograd posle osmogodišnjeg bekstva, priveden je na saslušanje u Specijalni sud pošto su ga prethodno pregledali lekari u Specijalnoj zatvorskoj bolnici jer se nije osećao dobro. On je nakon pregleda potpisao saglasnost da je sposoban za kratko saslušanje povodom pritvora.

Radulović je bio je u bekstvu od pokretanja postupka protiv grupe poznate kao "stečajna mafija" u aprilu 2006. godine i za njim je bila raspisana međunarodna poternica i određen mu je pritvor.

Nakon višegodišnjeg suđenja Specijalni sud izrekao je presudu "stečajnoj mafiji" kojom je Radulović osuđen na pet godina zatvora zbog malverzacija sa "C marketom".

Presuda, međutim, još nije pravosnažna i čeka se odluka Apelacionog suda po žalbama, a Radulović može da traži ponavljanje suđenja jer je osuđen u odsustvu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA