Antiteroristička operacija na istoku Ukrajine

Proruski demonstranti juče su zauzeli prvo zgradu policije u Slavjansku, a kasnije i zgradu Državne bezbednosti. Snage bezbednosti ove zemlje pokrenule su akciju u cilju okončanja aktivnosti separatista

  • 13

Ukrajinske snage bezbednosti pokrenule su danas akciju protiv proruskih grupa koje su u Slavjansku, na istoku zemlje, zauzele zgradu policije i Državne bezbednosti. Ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Arsen Avakov saopštio je da su snage bezbednosti pokrenule "antiterorističku operaciju u cilju okončanja aktivnosti separatista" u Slavjansku, preneo je Rojters.

On je dodao da su u Slavjansk poslati pripadnici svih bezbednosnih jedinica iz čitave zemlje.

Grupa od najmanje 20 naoružanih ljudi zauzela je juče prvo zgradu policije u Slavjansku, a kasnije i zgradu Državne bezbednosti u istom gradu na istoku Ukrajine, navodi se u saopštenju regionalne policije iz Donjecka. Proruski demonstranti su nešto kasnije takođe uspostavili kontrolne punktove na putevima u Slavjansku.

Oni su zauzeli i zgradu policije u Kramatorsku, takođe na istoku Ukrajine, čemu je prethodio oružani sukob sa policijom koja je pokušala da brani objekat od napadača koji su upali unutra, tvrde lokalni mediji i očevici.

Time je produbljen spor Ukrajine sa Moskvom koji bi, između ostalog, mogao omesti isporuke gasa širom evropskog kontinenta.

(Telegraf / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rodoljub

    13. april 2014 | 11:55

    Na istoku Ukrajine su sve ruski agenti i ubaceni ruski teroristi, a u Kijevu su bili sve jadni i mirni demonstranti. A mi smo debili ( bar tako misle zapadne demokrate i NATO )

  • Rey

    13. april 2014 | 09:41

    I pre kratkog vremena su bile antiteroristicke a oni sad na vlast legalno nerazumem mnogo toga .

  • SRPKO

    13. april 2014 | 10:57

    E KADA BI MI IKO PAMETAN MOGAO REĆI .... KO SU U UKRAJINI TERORISTI PITANJE JE SAD ?????? ONI NA MAJDANU ŠTO NA SILU OTEŠE VLAST I NE POŠTUJU ČAK NI LIČNI DOGOVOR SA JANUKOVIĆEM ILI OVI ŠTO NE PRIZNAJU ONE ŠTO SU TAKOĐE DOŠLI NA SILU I UZ BROJNE ŽRTVE !!!!!! MISLIM DA JE LAKŠE NAĆI ODGOVOR NA PITANJE ŠTA JE STARIJE KOKA ILI JAJE !!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA