AFERA BULEVAR: Određen pritvor Bijeliću i Blagojeviću, Božić pao u nesvest!

Bivšem gradskom menadžeru i njegovim saradnicima određeno policijsko zadržavanje do 48 sati. Osumnjičeni da su zloupotrebom službenog položaja prilikom rekonstrukcije Bulevara kralja Aleksandra oštetili budžet Beograda za više od 642 miliona dinara

  • 0

Beogradska policija je odredila policijsko zadržavanje do 48 sati bivšem gradskom menadžeru Beograda i funkcioneru Demokratske stranke Aleksandra Bijeliću  i njegovom saradniku Marku Blagojeviću !

Osim Bijelića i Blagojevića zadržavanje je određeno i za Mileta Zekića direktora Balkan gradnje i Radovana Drču koji će biti privedeni u Više tužilaštvo. Pritvor je određen nakon saslušanja koje je počelo jutros.

Kako saznajemo, sutra će ih saslušati tužilac Višeg  javnog tužilaštva, a tokom ispitivanja pozlilo je Slavku Božiću, suvlasniku preduzeća Balkan gradnja koje je učestvovalo u rekonstrukciji Bulevara. On je pao u nesvest i posle poziva Hitnoj pomoći prebačen je u Urgentni centar. 

Oni su dali iskaz zbog postojanja osnovane sumnje da su koristeći svoj službeni položaj i ovlašćenja, u periodu od septembra do decembra 2009. godine, u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi za osnivače preduzeća "Balkan gradnja", nezakonito sproveli postupak javne nabavke radova na rekonstrukciji Bulevara kralja Aleksandra.

Sumnja se da su favorizovali ponudu ove firme, iako su u njoj bili navedeni neistiniti podaci. Osumnjičeni su ispravnu ponudu preduzecha "Swietelsky" ocenili kao neispravnu, i dodelili posao Balkan gradnji.

Podsetimo, osim Bijelića, na saslušanju su bili i direktor Agencije za investicije i stanovanje Marko Blagojević, predsednik Komisije za javnu nabavku radova na rekonstrukciji Bulevara kralja Aleksandra Danko Šotra, članovi komisije Elizabeta Troha i Slobodan Stević, kao i suvlasnici preduzeća “Balkan gradnja” Slavko Božić i Nina Ćubić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA