Dobio 57 godina zatvora za prebijanje 16-godišnjaka (VIDEO)

Amerikanac Geri Džonson osuđen je na višegodišnju robiju zato što je krvnički pretukao maloletnika

  • 0

Geri Džonson iz Palm Zaliva u Floridi izdržavaće zatvorsku kaznu od 57 godina, jer je nemilosrdno pesničio i šutirao šesnaestogodišnjeg dečaka, što se može videti na snimku postavljenom na Jutjubu.

Tridesetpetogodišnji Džonson se onesvestio nekoliko trenutaka nakon presude koju je pročitao sud, a koja ga proglašava krivim za nanošenje teških telesnih povreda, zlostavljanje dece, za laganje policije, remećenje javnog reda i mira i podsticanje delikventnog ponašanja kod maloletnika.

Video postavljen na Jutjubu prošlog avgusta prikazuje Džonsona, skoro dva metra visokog i oko 100 kilograma teškog, kako divljački tuče dečaka. Prema saopštenju policije, Džonson, tehničar u hitnoj pomoći, organizovao je bitku između svog sina (koji se ne pojavljuje na snimku) i drugog tinejdžera u dvorištu svoje kuće na Floridi. Džonsonov sin je izgubio bitku, pa je došlo do koškanja između Džonsona i šesnaestogodišnjaka koji je pobedio.

Džonson ga je  oborio na zemlju i nastavio da ga udara i šutira. U jednom trenutku, dečak je ustao, ali ga je ovaj ponovo oborio udarivši ga u lice.

Kad je došla policija, Džonson je isprva rekao da nije tukao dečaka nakon što je ovaj pao na zemlju.  Ono što nije znao je da postoji zabeležen snimak. Nakon što ga je policija suočila s tim dokazom, Džonson je promenio iskaz, rekavši da je bila u pitanju samoodbrana.

Džonsonova odbrana se bazirala na tome da ga je dečak provocirao, što je on i potvrdio na saslušanju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA