Moskva kritikovala izjave Mila Đukanovića

- Sve što je premijer izneo javno i u razgovorima sa američkim zvaničnicima u skladu je sa nacionalnim interesima Crne Gore i njenim spoljnopolitičkim opredelenjima za članstvo u NATO i EU, i nije antiruski intonirano - navodi se u saopštenju crnogorskog ministarstva

  • 16

Ministarstvo spoljnih poslova i evropskih integracija Crne Gore odbacilo je kao neprimerene i proizvoljne ocene i stavove izrečene u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Rusije povodom posete premijera Crne Gore Mila Ðukanovića Vašingtonu.

- Sve što je premijer izneo javno i u razgovorima sa američkim zvaničnicima u skladu je sa nacionalnim interesima Crne Gore i njenim spoljnopolitičkim opređeljenjima za članstvo u NATO i EU, i nije antiruski intonirano - navodi se u saopštenju crnogorskog ministarstva.

Kako su preneli podgorički mediji, ministarstvo izražava uverenje da će odnosi i saradnja Crne Gore i Rusije nastaviti da se razvijaju u duhu viševekovne tradicije i suverenog prava svake države da odlučuje o svom unutrašnjem razvoju i spoljnopolitičkim prioritetima.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova je prethodno u ponedeljak saopštilo da neprijateljske izjave Ðukanovića tokom njegove posete SAD, kao i pridruživanje Crne Gore Evropskoj uniji u sankcijama protiv Rusije izazivaju duboko razočarenje.

- U Moskvi su obratili pažnju na nedavnu posetu predsednika vlade Crne Gore Mila Ðukanovića Sjedinjenim Državama. Iz usta crnogorskog rukovodioca u glavnom gradu SAD čuli su se pozivi da Crna Gora što pre bude primljena u NATO -  navelo je rusko Ministarstvo.

Kako je saopštilo rusko ministarstvo, u svojim istupima Ðukanović je dopustio neprijateljske izjave na račun Rusije, koje, zajedno sa pridruživanjem Crne Gore EU u sankcijama prema Rusiji izazivaju duboko razočarenje.

- Takve izjave i potezi su u suprotnosi sa tradicijom prijateljstva i međusobnog razumevanja među narodima dve zemlje - navedeno je u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vranjanac

    15. april 2014 | 11:23

    Prodana dusa prodao je Pravoslavlje!

  • Markojanko

    15. april 2014 | 11:29

    Ovaj bi i majku prodo....

  • Saša

    15. april 2014 | 12:30

    Valjda je Rusima sada konačno jasno sa kim imaju posla ! Nadam se da će Rusi rasprodati svoje nekretnine, povući svoj kapital i odustati od svih daljih ulaganja u Crnu Goru, mnogo je bolje da svoj kapital plasiriju i ulože kod nas u Srbiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA