Aprilski sneg u Bosni, Hrvatskoj i Crnoj Gori (FOTO)

Zbog snega koji pada od noćas, saobraćaj u BiH je otežan, u Hrvatskoj na Bikovu napadao do šest centimetara. U durmitorskom kraju, lokalno stanovništvo sneg nije iznenadio jer se kod njih odavno govori kako je jul jedini mesec kada sneg ne pada

  • 4

Sarajevo je osvanulo pod snežnim pokrivačem, sneg pada od prošle noći, a zabeleo je i više predela u Hrvatskoj pa je tako na Biokovu napadao šest do sedam centimetara, dok nanosi dostižu i do pola metra.

 

Petar Babić, dežurni tehničar na odašiljaču HRT-a na Biokovu, kaže da sneg na Biokovu polovinom aprila i nije baš uobičajen, ali da je bilo godina kada se Biokovo zabelelo i u maju, prenela je Hina.

 

 

U BiH, osim u Sarajevu, sneg je napadao i u planinskim predelima, a susnežica pada u nižim. Ismira Ahmović, iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, kazala je za "Dnevni avaz" da se do kraja sedmice očekuje nestabilno i hladno vreme, s kišom, susnežicom, a na planinama sa snegom.

 

Zbog snega, koji od noćas pada, otežan je saobraćaj u većem delu BiH, posebno na deonicama u višim planinskim predelima, gde ugaženog snega na kolovozu ima od dva do pet centimetara.

 

 

Iako je zakonska odredba o obaveznom posedovanju zimske opreme na putevima u BIH na snazi još danas, apeluje se na vozače da, u zavisnosti od vremenske situacije, na put ne kreću bez zimske opreme.

 

Glas Srpske je objavio da je na području Romanije i Han Pijeska sneg visok od četiri do šest centimetara, a na području Kneževa i dalje pada.

 

 

I u RS upozoravaju na oprez pri vožnji po mokrim i klizavim kolovozima.

 

Sneg je takođe obeleo i u Crnoj Gori. Durmitorski kraj zahvatila je mećava koje nije bilo čitave zime. Ipak aprilska zima ih nije iznenadila, jer se u durmitorskom kraju odavno govori da je jul jedini mesec kada sneg ne pada na tom području.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA