UKRAJINA: Rusija organizovala sukobe, da bi poremetila pregovore

Ukrajina želi da iskoristi razgovore sa najvišim diplomatama SAD, EU i Rusije da bi smanjila tenzije na svojim granicama i oživela trgovinu sa Rusijom, ali ne i da bi iznosila svoja unutrašnja pitanja, naveo je Jurij Klimenko

  • 2

Nemiri u istočnoj Ukrajini su smišljen izgovor koji je Rusija projektovala da bi poremetila četvorostrani sastanak o ukrajinskoj krizi u četvrtak u Ženevi, ocenio je danas stalni predstavnik Kijeva u UN u Ženevi Jurij Klimenko.

On je rekao da Ukrajina želi da iskoristi razgovore sa najvišim diplomatama SAD, EU i Rusije da bi smanjila tenzije na svojim granicama i oživela trgovinu sa Rusijom, ali ne i da bi iznosila svoja unutrašnja pitanja, prenela je agencija Rojters.

- Nećemo da razgovaramo o federalizaciji Ukrajine. Ovo pitanje nije na dnevnom redu - naglasio je Klimenko i dodao da je Kijev bio posvećen decentralizaciji zemlje i davanju širih ovlašćenja regionima, ali ne i federalizaciji.

- Bilo kakvi razgovori su bolji od vojnog sukoba. Mi želimo razgovore orijentisane ka postizanju rezultata. Sada shvatam da postoje neke namere da se poremete ti razgovori - kazao je Klimenko.

Ukrajinski diplomata istakao je da je upadljivo da su nemiri na istoku zemlje, za čije izazivanje je optužio Moskvu, pokrenuti uoči razgovora u Ženevi, kao i da između toga nesumnjivo postoji neka veza.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA