NATAŠA KANDIĆ: Nema dokaza protiv Olivera Ivanovića

Navodni svedok protiv jednog od lidera Srba sa severa Kosmeta je diskreditovani Halit Berani koji je tokom bombardovanja NATO-a za zapadne medije izmišljao srpska zverstva

  • 8

Koordinatorka inicijative za Rekom Nataša Kandić kaže da nisu pronađeni podaci koji bi potvrdili navode da je Oliver Ivanović, jedan od lidera Srba sa severa Kosmeta, učestvovao u bilo kakvim zločinima.

Kandić je rekla da je to utvrđeno tokom obimnog istraživanja u okviru projekta "Kosovska knjiga pamćenja", kojoj je cilj da popiše sve žrtve - civilne, policijske i vojne - koje su stradale na Kosmetu krajem devedesetih godina prošlog veka.

Navodni svedok protiv Ivanovića je diskreditovani Halit Berani koji je tokom bombardovanja NATO-a za zapadne medije izmišljao srpska zverstva, rekla je Kandić za "Politiku".

- Van toga, na istraživanju na terenu nismo došli do podataka koji bi potvrdili navode da je Oliver Ivanović učestvovao u zločinima - rekla je Kandić.

Ivanović se od 27. januara ove godine nalazi u pritvoru zbog sumnje da je učestvovao u zločinima 1999. i 2000. godine, najpre u Prištini da bi nedavno posle štrajka glađu bio prevezen u zatvor u Kosovskoj Mitrovici, podseća taj dnevnik.

Negirao je dela koja mu tužilaštvo Euleksa stavlja na teret, uključujući i zločin.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JoGoGo

    16. april 2014 | 08:19

    Још да се огласи и Соња Бисерко са истим саопштењем и онда ћемо знати да ће стварно смак света!Ова брани Србина,ма немогуће!

  • Kim

    16. april 2014 | 07:43

    A verovatno si se maksimalno trudila da pronadjes dokaze. Zlotvore

  • Bane

    16. april 2014 | 07:36

    E,ee jebiga sto ne svedocis ti protiv olivera imas izkustva

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA