Zatvor za profesorku i njenog dečka zbog paljenja automobila inspektora policije!

Viši sud u Jagodini potvrdio je presudu paraćinskog suda kojom su Saša Ristić i njegova tadašnja devojka Jelena Zobenica osudjeni na sedam odnosno šest meseci zatvora

  • 0

Zbog toga što je u julu prošle godine zapalio auto policijskog inspektora Miloša Jevtića, pri čemu je vatra zahvatila nadstrešnicu i deo kuće, Saša Ristić (35) osuđen je na zatvorsku kaznu od 7 meseci.

Profesorka engleskog jezika i Sašina tadašnja devojka Jelena Zobenica (32), koja ga je na delo navela, osuđena je na 6 meseci. Ona nije uspela da ubedi Osnovni sud u Paraćinu da za nameru svog dečka nije znala, a istog mišljenja bio je i Viši sud u Jagodini koji je potvrdio presudu.

Da podsetimo, Ristić je automobil polio benzinom i zapalio ga ispod nadstrešnice inspektorove kuće, a u kući su, pored inspektora Miloša Jevtića, bili i njegovi roditelji Mirjana i Ljubomir.

Optuženi je policiji nakon hapšenja rekao da je delo isplanirao sam i da njegova devojka ništa o tome nije znala, iako ju je baš taj inspektor ranije privodio jer je kod nje pronašao određenu količinu heroina. Na suđenju u Paraćinu je promenio iskaz rekavši da ga je devojka zbog osvete navela to da učini, zbog čega je profesorka osuđena na zatvorsku kaznu.

Na prvostepenu presudu su se svi žalili. Osnovni tužilac tražio je preinačenje i duže kazne za oboje, dok je Zobeničin branilac zahtevao da se profesorka oslobodi. Viši sud je, međutim, potvrdio prvostepenu presudu. Njome su uz kaznu zatvora osuđenima izrečene i novčane kazne, a inspektoru treba solidarno da isplate iznos od 1,4 miliona dinara.

Inspektor policije Miloš Jevtić kaže da je zadovoljan što je sud presudio da su Ristić i Zobenica krivi i da treba da mu nadoknade štetu.

- Ovo nije bio udar na mene i moju porodicu, već na radnike MUP-a koji rade svoj posao, pa je kazna morala da bude i veća. Ja i dalje plaćam kredit za automobil koji više nemam - rekao je Jevtić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA