NEZAVISNI POLICIJSKI SINDIKAT: Evo kako MUP rasipa novac građana Srbije!

Pojedini zaposleni u srpskoj policiji rade po jedan sat dnevno, rasipaju novce građana Srbije, službenim vozilima odlaze vikendom u mesare, kladionice, restorane ili odvoze tašte na kafu kod komšije, kažu u pismu budućem premijeru policijski sindikalci

  • 10

Nakon što su se u medijima pojavili napisi o tome kako zaposleni u MUP-u rade po jedan sat dnevno, rasipaju novce građana Srbije, službenim vozilima odlaze vikendom u mesare, kladionice, restorane ili odvoze tašte na kafu kod komšije, reagovao je Nezavisni policijski sindikat Srbije.

 

Naime, predsednik ovog sindikata Momčilo Vidojević obratio se pismom prvom potpredsedniku Vlade Aleksandru Vučiću ističući kako NPSS mora da se oglasi povodom učestalih najava "sprečavanja predstavnika policije u bahatom trošenju novca građana Srbije".

 

 

- Gospodine Vučiću, vaše izjave poslednjih dana baš su se poklopile sa rečima predstavnika NPSS-a koji već nekoliko godina tvrde da se u MUP katastrofalno rasipaju novci građana Srbije. Međutim, Vaša izjava da oko 750 zaposlenih u MUP-u, kao članovi nekog sindikata rade po jedan sat dnevno, nije tačna. Tačno je da ne rade ni jedan minut. Da, istina je da i ti predstavnici sindikata imaju neke svoje radno-sindikalne aktivnosti, ali baš toliko, e pa nemaju sigurno - napisao je Vidojević dodajući kako je ovaj sindikat više puta ukazivao na to da pojedinci u vrhu MUP-a građanima jednostavno odraše kožu sa leđa kroz neka upućivanja, angažovanja i dnevnice, a da pritom kroz neke depeše i pravilnike napraviše od policajaca prosjake u pocepanoj uniformi, sa ogromnim dugovanjima i plaćanjima sistemom "ovako mi se može".

 

 

On je istakao da pod hitno mora da se menja uredba o naknadi troškova i otpremnini državnih službenika i nameštenika ("Službeni glasnik RS", broj 93/07) i ukine sistem "upućenog lica" koje služi da pojedinci deru državu pod izgovorom upućivanja.

 

- Na žalost građana Republike Srbije nismo uspeli da ubedimo neke u vrhu MUP- a da pozovu na odgovornost izvesne osobe za bahato korišćenje vozila u privatne svrhe. Na primer, načelnika odeljenja policije u Novom Pazaru Sašu Gemaljevića koji službenim vozilom subotom odlazi u mesaru, zatim njegovog zamenika Milana Simića koji takođe službenim vozilom odlazi na privatne pijanke na Goliju, ili na slavu kod ujaka sa ženom i decom u Gornji Milanovac - piše Vidojević dodajući kako svojevremeno nisu uspeli ni vrh MUP-a da "uzdrmaju" porukama kako je upućivanje pomoćnika direktora Dragana Terzića u Novi Pazar koštalo MUP oko 40 miliona dinara.

 

 

Direktor NPSS-a objasnio je i da je ovo samo "kap u moru problema" koji čekaju novog ministra policije, kao i da prosečan policajac u Srbiji i dalje radi u uslovima u kojima svako može da ga vređa i napadne bez posledica.

 

- Policajci rade onako kako im narede starešine, a ne onako kako Zakon nalaže, u pocepanoj uniformi, pocepanoj obući, sa pohabanim opasačima i vozilima koja su prethodno obilato iskoristili oficiri odlaskom u kladionice, restorane i odvoženjem tašte na kafu kod komšije - naglasio je u pismu Vidojević.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SAMOSTALNI CAR

    16. april 2014 | 17:38

    Svi pomocnici nacelnika imaju sluzbena vozila 24h na raspolaganju a neredovnost u radu im je nikakva. Imaju ustaljeno rafno vreme. To treba ukinuti.

  • Cobi ns

    16. april 2014 | 13:40

    Mukotrpan posao,sizifovski,da se dovedu u red zaposleni u državnim i javnim preduzećima,prvenstveno rukovodeći kadar!?!Slažem se da bi ogroman akcenat trebalo staviti na policiju,carinu,sudstvo,inspekcije.....država u kojoj ove institucije nisu 'zdrave',NEMA ŠTA DA OČEKUJE od svog opstanka!!?

  • Kruševac

    16. april 2014 | 21:46

    Pa zar je ovo nešto novo? U Kruševackoj Apotekarskoj ustanovi ima 10-ak automobila(verovalg ili ne) i toliko naprimanih šofera. Svako od njih vozi kući službeni auto, ne kriju se kada ih koriste vikendom, a koriste ih čak i njihova deca, za izlaske.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA