Moldavska pokrajina traži priznanje nezavisnosti od Moskve

Odluka se zasniva na rezultatima referenduma iz 2006. godine, kada je 97 odsto glasača podržalo nezavisnost Transdnjestra i ujedinjenje sa Rusijom

  • 6

Parlament Transdnjestra (Pridnjestrovlja) zatražio je od parlamenta i predsednika Ruske Federacije da započnu proceduru priznanja nezavisnosti ove republike, saopštio je Vrhovni savet Državne Dume Pridnjestrovlja.

Odluka se zasniva na rezultatima referenduma iz 2006. godine, kada je 97 odsto glasača podržalo nezavisnost Transdnjestra i ujedinjenje sa Rusijom, prenio je Glas Rusije.

Ovo nije prvi poziv vlastima Moskve za priznanje nezavisnosti, ali je sada razlog vraćanja na ovo pitanje pripajanje Krima Ruskoj Federaciji.

- Pridnjestrovlje se u zakonskom smislu ne razlikuje od Krima, a proces ujedinjenja sa Rusijom treba da se održi prema krimskom scenariju - rekao je poslanik Vjačeslav Tobuh.

Planirano je da delegacija poslanika sutra poseti Moskvu, gdje će se sastati sa predsednikom Državne Dume Sergejem Nariškinom.

(Telegraf.rs / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    16. april 2014 | 17:38

    Ništa, da nam Amerikanci vrate Kosovo i metohiji i da sve bude na svom mestu kao što je bilo! A Albance nek zadrže oni.. Pa da bude neki red u svetu!

  • Nenad

    16. april 2014 | 20:07

    pa kako ovo? zar evrofanatici ne pricaju kako je u Rusiji strasno, glad i nezaposlenost ?! Kako onda ovi ljudi zele propojenje, zale da budu gladni???

  • dalibor

    16. april 2014 | 22:30

    Rusija do Berlina!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA