• 11

Ukrajinski vojnici pucali na pobunjenike!

U oblasti Pčelkino kod Kramatorska, pobunjenici su automobilom pokušali da preseku kolonu od nekoliko borbenih vozila, posle čega su ukrajinski vojnici otvorili vatru

  • 11

Najmanje trojica pobunjenika ranjena su danas u Kramatorsku, u Donjeckoj oblasti na jugoistoku Ukrajine, kada su ukrajinski vojnici otvorili vatru na njih sa pešadijskog borbenog vozila, javila je ruska agencija RIA Novosti, pozivajući se na izjavu jednog pristalice federalizacije.

Prema rečima sagovornika ruske agencije, u oblasti Pčelkino kod Kramatorska, pobunjenici su automobilom pokušali da preseku kolonu od nekoliko borbenih vozila koja su se uputila ka aerodromu, koji su juče zauzeli ukrajinski vojnici, posle čega su ukrajinski vojnici otvorili vatru.

Dvojica ranjenih ustreljeni su u noge, a jedan u rame, i njima je pružena lekarska pomoć.

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Ukrajinske agencije izveštavaju da "separatisti konstantno provociraju ukrajinske vojnike" kod vojnog aerodroma u Kramatorsku.

UNN izveštava da je u Mariupolju, gradu na jugu Donjecke oblasti na obali Azovskog mora, izvršen napad na ukrajinsku vojnu jedinicu i da su "nepoznate maskirane osobe" bacale "molotovljeve koktele", probile vrata i ušli u krug jedinice. Trenutno načelnik policije vodi pregovore sa napadačima.

Itar-Tas s je preneo izjavu predstavnika "brigade samoodbrane" Vjačeslava Ponomarjova iz Slavjanska da je u tom gradu Donjecke oblasti situacija mirna i da vojne jedinice pod kontrolom Kijeva nisu pokušavale da uđu u grad.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Komentari

  • od moskve livada

    samo atomsko oruzije ukrajnu spasava!!!!!

  • Dado

    Po svemu sudeci nekome je opasno u interesu da Ukrajina vise ne postoji da joj se desi isto kao i Jugoslaviji.Zao mi je istinskih ukrajinaca jer to je narod koji ima svoju istoriju i svoju kulturu.

  • YYY

    Ukrajinci ocistite svoju zemlju od izdajica i putinovih placenika a ove nase cetmike bradonje zadrzite kao srpski suvenir

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima