GEJ PARADE U SRBIJI ĆE KONAČNO BITI: Pročitajte kada! (FOTO)

Pregovori s državnim organima tek predstoje nakon formiranja Vlade. Poslednju reč daće Aleksandar Vučić - kažu organizatori Prajda, koji se nadaju da će Parade ove godine biti uprkos svim preprekama

Nedelja ponosa 2014. biće održana od 19. do 31. maja u Savamali u Beogradu, a protestna šetnja će se organizovati poslednjeg dana ove manifestacije, od Slavije do Trga Republike, potvrdio je za Telegraf.rs Goran Miletić, član organizacionog odbora Parade ponosa.

On je pojasnio da intenzivnih kontakata s državnim organima do sada nije bilo zbog toga što najvažnije institucije nakon izbora nisu formirane.

- U praksi se pokazalo da su najvažniji kontakti u poslednjih mesec dana pred održavanje. Ove godine ih nije bilo zbog izbora, ali se očekuje inteziviranje pregovora nakon konstituisanja Vlade Srbije - najavljuje on.

Miletić ističe da iako je za Prajd zaduženo nekoliko republičkih ministarstava, presudnu reč uvek na kraju ima samo jedan čovek. Ovog puta za održavanje Prajda pitaće se Aleksandar Vučić.

- U vreme Borisa Tadića on je odlučivao, a sad će to biti lider SNS i budući premijer, koji je i prošle godine dao zadnju reč u vezi (ne)održavanja manisfestacije. Očekujem da će sve biti u redu, kao i da će država pokazati odlučnost da sve protekne u najboljem redu - ocenjuje Miletić.

Boban Stojanović, jedan od organizatora Prajda, navodi da je ovogodišnja manifestacija u programskom delu odrađena prema potrebama LBGT zajednice.

- Ovogodišnji program će biti podeljen u nekoliko celina, debatni, filmski i večernji. Nadamo se i koncertu jednog velikog benda, a u celoj manifestaciji će uzeti učešće mnogi domaći i inostrani umetnici - navodi Stojanović.

On napominje da će organizacija gej parade biti test za državu i njene institucije.

- Svima su puna usta demokratije i ulaska EU, ali malo ko od njih zaista to i želi - kaže Stojanović.

Podsetimo, od 2009. godine aktivisti LGBT nastoje da se u Beogradu održi Parada ponosa, a za to vreme je ona četiri puta bila zabranjena.

Prošle godine manifestacija je bila takođe zabranjena, ali je uprkos ovakvoj odluci državnog vrha, ona održana u večernjim satima u centru Beograda, i u njoj je učestvovalo nekolioko stotina pripadnika LBGT populacije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    17. april 2014 | 18:21

    Vase opredelenje je vasa stvar, ali nemate prava da provocirate druge.Procitajte sta Biblija kaze o SODOMIJI!...

  • ja

    17. april 2014 | 16:45

    Referendum i nema price, ako vecina bude za prajd nek se uvek odrzava, ako manjina bude za prajd, ne moze narednih 100 godina

  • Normalan

    17. april 2014 | 16:04

    Ne kapiram kakav je to ponos biti peder i jos, to je vasa stvar kog ste opredeljenja ali nemojte to javno jer ovu decu treba usmeravati na prav put

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA