PRAZNIČNA RADOST: Mladi karikaturista oduševio mališane svojim radom (FOTO)

Nikola Dragaš, mladi karikaturista i ilustrator, jedan je od retkih koji su uspeli sebi da otvore vrata nekih od najtiražnijih srpskih štampanih medija i da zauzme dobru poziciju u svojoj branši. Pre nekoliko dana, Nikola se istakao posebnim setom ilustracija posvećenim Uskršnjim praznicima

  • 2

Mladi i talentovani grafički dizajner i ilustrator iz Pančeva, Nikola Dragaš, svojim karikaturama je, za samo nekoliko godina, otvorio vrata najtiražnijih srpskih štampanih medija. Pre nekoliko dana, Nikola se istakao posebnim setom ilustracija posvećenim Uskršnjim praznicima.

Kroz svoje karikature, Nikola je prikazao sve one motive koje se tiču ovog praznika na jedan veoma zabavan način, a o svom radu kaže:

Pored toga što nas na dan Uskrsa okružuje radost, sreća i spektar pralepih boja uskršnjih jaja, takođe taj dan simbolizuje i neku vrstu nadmetanja ali i sloge među ljudima. Tako da me je sve to inspirisalo da napravim jednu mini seriju uskrsnjih karikatura i ilustracija.. Bože zdravlja i narednih godina imam u planu da uradim još ovakvih radova, i napravim jednu izložbu na dan uskrsa, ne u galeriji, već negde u prirodi, gde bi glavni posmatraci bila deca.

Kao porodičan čovek, Nikola dobro poznaje dečji duh pa je njegov rad pun vedrine i uvek je posvećen mališanima. Ilustruje dečje knjige i udžbenike. Svoje ilustracije i karikature objavljuje i u novinskim listovima: „Večernje Novosti”, „Politika”, „Jež”.

Dragaš je redovan učesnik domaćih i međunarodnih salona i izložbi karikature i ilustracije kao što su: "Pjer", "Zlatna Kaciga", "Zlatni osmeh", "Zlatno pero", "Majski salon ULUPUDS-a", "Osten", "Balskanska smotra mladih strip autora - Leskovac", "Bijenale Ekološke karikature Sokobanja", "Krajiški salon" i mnoge druge.

(Mihajlo Pavić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mara

    19. april 2014 | 21:28

    Super! Svaka čast!!! A ne Severina , pera , mika , djoka

  • Bojanica

    19. april 2014 | 18:54

    Baš su dobre karikature, posebno ova sa cvećem :D

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA