DA LI JE MOGUĆE? I doktori bez overenih knjižica!

Zdravstvenim radnicima u Domu zdravlja u Ćupriji i njihovoj deci poslednji datum do koga si overene knjižice je 31.12.2013. godine

  • 3

Zaposlenima u Domu zdravlja u Ćupriji od početka godine nisu overene zdravstvene knjižice.

Zbog neoverene zdravstvene knjižice dr Violeta Mičić platila je neophodne analize 7.000 dinara. Zdravstvenim radnicima i njihovoj deci poslednji datum u knjižicama je 31.12.2013. godine.

U sindikatu kažu da je problem izazvalo zapošljavanje bez saglasnosti ministarstva, a tako je zaposlena gotovo polovina radnike koje bi dom zdravlja trebao da plaća iz sopstvenih prihoda.

- Veliki broj naših radnika koji su neugovoreni radnici, već godinu i nešto ne prima nikakvu platu, tako da su i za njih doprinesi neuplaćeni te nam je Fond iz tih razloga osporio pravo da imamo "Nezavisnost", prenosi B92.

Direktorku Mirjanu Miletić sačekao je dug od dva miliona evra zbog nenamenski potrošenog novc u julu prošle godine. Novac od države je odlazio na plate neugovorenih radnika, umesto na lekove i radni materijal.

Situacije je toliko teška da se uskoro očekuje blokada, izjavičla je direktorka Doma zdravlja Mirjana Miletić.

Državni organi proveravaju rad bivšeg rukovodstva. Zaposleni najavljuju obustavu rada i protest u Beogradu, čime bi bilo ugroženo lečenje više od 30.000 građana Ćuprije i okoline.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    21. april 2014 | 22:20

    I treba doktori malo da plate,da vide kako je nama,kad nam prepišu lekove koji nemogu na recept,ili analize koje nemogu da urade u domu zdravlja,ili snimanje koje u domu zdravlja nemože jer je aparat pokvaren... I onda iako mi je overena knjižica puknem 5000 bez problema!

  • Mici

    21. april 2014 | 19:09

    I ja evo vec 3-ca godina i nemam nameru da je overavam...od lekara mi treba zubar jer to ne mogu sama ;))

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA