RRA sutra ponovo odlučuje o dodeli frekvencije

Savet RRA treba da razmatra prigovore "Nove" i "Kopernikusa", koje su podneli nakon što na prethodnoj sednici nije doneta odluka o dodeli frekvencije

  • 8

Sednica Saveta Republičke radiodifuzne agencije (RRA), na kojoj će biti reči o dodeli nacionalne frekvencije koju je koristila ugašena televizija "Avala", a za koju su konkurisale televizije Nova i Kopernikus, zakazana je za sutra.

Sednica Saveta RRA na tu temu trebalo je da bude održana 14. aprila, ali je odložena zbog bolesti predsednika Saveta, vladike Porfirija, koji je imao visoku temperaturu.

Zamenik predsednika Saveta RRA, Goran Karadžić, rekao je da Savet na sutrašnjoj sednici treba da razmatra prigovore "Nove" i "Kopernikusa", koje su podneli nakon prethodne sednice Saveta na kojoj nije doneta odluka o dodeli frekvencije. Sutra ističe i zakonski rok za odgovor na prigovore.

Savet RRA na prethodno održanoj sednici ponovo nije doneo odluku o dodeli nacionalne frekvencije, pošto su po četiri glasa dobili i "Kopernikus" i "Nova", dok je jedan listić za glasanje ostao nezaokružen. Za odluku o dodeli frekvencije bilo je potrebno da jedna od televizija dobije pet glasova, s obzirom da Savet RRA ima devet članova.

Karadžić je ranije rekao da se, ako se na sednici usvoji jedan ili oba prigovora, glasanje za dodelu frekvencije ponavlja i ona može biti dodeljena.

- Ukoliko frekvencija ponovo ne bude dodeljena, predstavnici RRA će razgovarati sa drugim državnim organima, među kojima su RATEL i Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, kako bi se videlo ima li svrhe da treći put bude raspisan konkurs - rekao je Karadžić.

Konkurs za nacionalnog emitera raspisan je oktobra prošle godine, a bio je otvoren do 30. decembra.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nezadovoljština

    22. april 2014 | 13:41

    Ozdravio pop

  • Marko

    22. april 2014 | 13:46

    Da li je moguće da su toliko nesposobni da dodele jednu frekvrnciju...mesecima se sastaju i ne mogu da donesu tako jednostavnu odluku.. Interesuje zašta primju pare ti iz RRA koja je korist od njih,jrdnu običnu odluku ne mogu da donesu,a za ostali njihov rad neću ni da pričam,to jest njihov nerad.

  • Adonis 73

    22. april 2014 | 18:27

    Bas bih voleo da znam ko je za koga glasao. Niko razuman ne bi dao prednost Kopernikusu, ali tu razum ne vlada.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA