Pravosnažno oslobođeni za "pljačku veka"!

Apelacioni sud potvrdio je oslobađajuću presudu optuženima za pljačku konvoja firme "Sekjuritas servis" u Ustaničkoj ulici koja je izvedena kao na filmu

  • 20

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio optužene za pljačku konvoja firme "Sekjuritas servis" 10. marta 2011. godine u Ustaničkoj ulici, kada je odneto oko 800.000 evra.

Optuženi su prethodno dva puta oslobođeni u prvostepenom postupku pred Višim sudom zbog nedostatka dokaza da su izvršili to krivično delo - razbojništvo, a isti stav zauzeo je i Apelacioni sud.

Tužilaštvo je za tu pljačku teretilo Novicu Eleka, Nenada Kurila, Petra Obradovića, Nenada Grčića, Bogdana Restovića, Uroša Petrovića i Miloša Markovića.

Međutim, istom presudom Apelacionog suda optuženom Milanu Mrviću je potvrđena kazna od sedam godina zatvora zbog učešća u pljački iste firme u Novom Beogradu 18. januara 2010, kada je oteto oko 23 miliona dinara.

Oslobađajuća presuda za tu pljačku, takođe zbog nepostojanja dokaza, potvrđena je i Bogdanu Restovicu, Urošu Petroviću, Novici Eleku, Marku Restoviću, Milošu Markoviću, Petru Obradoviću i Aleksandru Bulajiću.

Oštećena firma je zbog ostvarivanja svojih imovinsko - pravnih zahteva upućena na parnicu.

Pljačka konvoja u Ustaničkoj ulici izvedena je kao na filmu, pa su je mediji prozvali "pljačkom veka".

Pljačkaši su vozilima pod rotacijom presreli dva "sitroena berlingo", u kojima su bila po dva radnika obezbeđenja firme "Sekjuritas servis", kada su kundakom puške razbili staklo na automobilu obezbeđenja i naredili radnicima da im predaju pištolje.

Obezbeđenje ih je poslušalo i predalo im naoružanje, posle čega su razbojnici, maskirani fantomkama i u pancirima otvorili "sitroene" i odneli pet vreća sa oko 83 miliona dinara.

Pobegli su autoputem ka železničkoj stanici "Prokop", gde su zapalili vozila koja su koristili tokom pljačke.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA