Još jedan bosanski tinejdžer pobegao da bi se borio u Siriji

Armin Delić, austrijski državljanin poreklom iz BiH, uhapšen je u Rumuniji pri pokušaju da pobegne u džihad u Siriju. Dečak je bio član vehabijske zajednice u Beču

  • 19

Šesnaestogodišnji Armin Delić, austrijski državljanin poreklom iz BiH, uhapšen je u Rumuniji pri pokušaju da pobegne u džihad u Siriju, saznaje Dnevni avaz.

Ovaj list piše da je Armin u pratnji austrijske policije već vraćen u Beč.

Tinejdžer je iz stana, gde je živeo s roditeljima, pobegao pre nekoliko dana i to u jeku potrage za nestalim Sabinom Selimović i Samrom Kešinović, takođe austrijskim državljankama poreklom iz BiH, za koje se sumnja da su 10. aprila krenule na isto odredište u Siriju.

Iako nema zvaničnih informacija o ovom slučaju, kao ni onih o povezanosti bega dve devojčice s Arminovim pokušajem, pozivajući se na sagovornika upućenog u slučaj, Dnevni avaz tvrdi da je dečak bio član vehabijske zajednice u Beču, a to su navodno znali i njegovi roditelji.

Isti izvor navodi da su Arminovi roditelji izrazili veliku zabrinutost jer postoji mogućnost da, ako se dokaže da je njihov sin pošao u Siriju i da je nameravao ratovati, može biti osumnjičen za terorizam, jer je poznato da su te pobunjeničke grupe u Siriji povezane s Al kaidom.

Šef Konzularnog odeljenja u Ambasadi BiH u Beču Elvira Zvizdić potvrdila je da su se ovom odeljenju obratili roditelji maloletnog Delića.

- Naknadno smo utvrdili da je Armin austrijski državljanin, čime naše nadležnosti u takvim situacijama automatski prestaju. Stupili smo u kontakt i sa Magistratom u Beču i rekli su nam da je za dečaka već dodeljena socijalna radnica - navela je Zvizdićeva.

(Telegraf.rs / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 549.mtbr

    25. april 2014 | 11:14

    Neka idu...svi...zasto im braniti..treba im platiti i kartu..u jednom pravcu...

  • Miki

    25. april 2014 | 11:06

    Primili ih lepo u drzave Evrope dok ostali sa podrucja Srbije godinama nemogu doci do papira za boravak i zivot u toj istoj Evropi,a sad ce te imati velikih problema sa njima.To je svatanje vase demokratije.Kad se vrate i ako se vrate sa tih ratista pa po Becu i ostalim gradovima krenu da dizu sve u vazduh.

  • Lepo je kada čovek uspe...

    25. april 2014 | 11:02

    ... u životu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA