Tito i Milošević su nas manje zadužili

Predsednik Ekonomskog saveta SNS Milenko Dželetović izjavio je da je tokom 12 godina primenjivan loš ekonomski koncept i da Srbija nije daleko ni od bankrota

  • 15

Predsednik Ekonomskog saveta SNS Milenko Dželetović izjavio je da su bolne mere neophodne da bi se sanirala teška ekonomska situacija.

Kako je naveo, očekuje da već posle prve godine mandata nove vlade građani osete bar mali pomak u materijalnom stanju i životnom standardu.

Dželetović je ukazao da je tokom 12 godina sprovođen loš ekonomski koncept i da Srbija nije daleko ni od bankrota, ukoliko nova vlada ne preduzme hitne mere na stabilizaciji fiskalnog deficita i ojačavanja proizvodnje.

- Za tih 12 godina kumulativni deficit iznosio je čak 70 milijardi dolara, i izgubljeno je 750.000 radnih mesta pa smo se više zadužili nego Broz i Milošević u prethodnih 55 godina - naveo je Dželetović.

Predsednik Ekonomskog saveta SNS je najavio čitav set mera, pre svega u reformi javnog sektora, zbog neracionalnog trošenja budžetskih sredstava i loših investicija u javnim preduzećima.

On je najavio da se mora rešiti problem 153 preduzeća u restrukturiranju tako što će se za svako od njih pronaći strateški partner, a onima, koji ne budu imali tržišnu perspektivu, sledi zatvaranje, uz adekvatan socijalni program.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MMilan

    25. april 2014 | 12:23

    Peti oktobar 2000-te,jebem li mu...nikada nisam bio za Milosevica ali ovi sto su nas zajasali posle toga jebase nam kevu

  • Marrina

    25. april 2014 | 13:11

    Kad kazete "zaduzili",mislite pokrali?!

  • Љути Четник

    25. april 2014 | 12:14

    Drago mi je da mladje generacije pocinju da postuju prave velikane a ne zlocice kao sto je Tito, za razliku od starijih koji su istoriju ucili gledajuci otpisane i bitku na neretvi, koji su ucili komunisticku istoriji Izlecimo se iomunizma vec jednom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA