NAJMONSTRUOZNIJI PEDOFIL NA SVETU: Punih 40 godina drogirao i silovao đake!

Profesor Vilijem Vahei je u periodu od 42 godine seksualno zlostavljao najmanje 90-oro dece stare između 12 i 14 godina. Prvo ih je drogirao, a onda čekao da se onesveste, nakon čega ih je seksualno iskorišćavao

  • 14

Jedan od najgorih pedofilskih skandala potresa SAD i Veliku Britaniju, ali i brojne druge države u kojima je svoje žrtve vrebao profesor Vilijem Vahei, poreklom iz SAD-a .

On je u periodu od 42 godine seksualno zlostavljao najmanje devedesetero dece stare između 12 i 14 godina. Prvo ih je drogirao, a onda čekao da se onesveste. Nakon toga ih je seksualno iskorišćavao.

Vahei je deo radnog veka proveo u SAD-u, a od 2009. do 2013. radio je u privatnoj Internacionalnoj školi Sautbenk u Londonu. Ipak, predavao je i u drugim prestižnim školama širom sveta. Radio je u Španiji, Grčkoj, Saudijskoj Arabiji, Indoneziji, Iranu i Libanu. Bio je oženjen i otac dvoje dece, a njegova supruga predsednica je Saveta Evropske komisije za internacionalne škole.

Neposredno nakon odlaska iz Londona zaposlio se na američkom koledžu u Managva u Nikaragvi. Upravo ga je tamo sustigla ruka pravde nakon što su na njegovom USB-u pronađene fotografije obnažene dece od kojih je njih čak 50 pohađalo školu u Londonu. Pronašla ih je čistačica koja je ukrala USB, a tek nekoliko meseci kasnije na njemu je otkrila šokantan sadržaj.

Sve fotografije proslijedila je policiji, a slučaj je potom preuzeo FBI. Vahei je tada priznao da je dugi niz godina zlostavljao decu. Rekao je kako im je davao jake tablete kako bi ih onesvestio, a tvrdio je da je i sam žrtva.

- Kao dečak sam zlostavljan, zato radim sve ovo. Radim to otkada znam za sebe - rekao je navodno istražiteljima.

Dva dana nakon priznanja pronađen je mrtav u motelu u gradu Luverneu u Minesoti. Iz policije su saopštili da se radi o samoubistvu.

Njegovi kolege šokirani su onim što je nakon toliko godina izašlo na videlo. Posebno sablažnjava podatak da je u svaku školu primljen bez problema uprkos činjenici što je u Kaliforniji 1969. godine bio osumnjičen za pedofiliju.

- Bio je jako popularan čovek, među osobljem i učenicima. Neverovatno je da punih 40 godina niko nije posumnjao da se dešava nešto ovako stravično - kazao je Kris Vudhed, direktor škole u Londonu dodavši kako je predavao deci u uzrastu 11 do 14 godina, a navodno je često s njima organizovao izlete.

Direktor je ranije za Ski Njuz izjavio kako mu je bilo fizički muka kada je saznao šta se događalo.

- Ovo je nešto najodvratnije što mi se dogodilo od kada znam za sebe - rekao je tada.

FBI i Skotland Jard sada rade na prikupljanju dokaza i identifikaciji žrtava, no taj im postupak otežava činjenica da se mnoge žrtve ne sećaju silovanja jer ih je većina bila drogirana.

- Nisam celu noć oka sklopila. Sinoć smo saznali za sve ovo. Sin mi je u velikom strahu jer je i sam pohađao izlete koje je organizovao taj profesor. Ako i je na nekoj od tih slika bolje da to nikada ne doznamo - kazala je jedna od uznemirenih majki.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • viki

    25. april 2014 | 19:44

    Dabogda se raspadao u Paklu Bolesnik odvratni....

  • Jgh

    25. april 2014 | 20:24

    Ovaj, a da procitate tekst malo bolje? Covek se ubio dva dana posle priznanja.

  • njegos

    25. april 2014 | 22:05

    Cudo za anglosaxonce obicno nisu pedofili........bolesni umovi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA